30 éves a Väderstad Seed Hawk vállalata

A talajművelés és vetés gépesítése terén egyik vezető vállalat a Väderstad idén ünnepli az Észak-Amerikai piacon jól ismert Seed Hawk márka fennállásának 30. évfordulóját. A Seed Hawk elsősorban a kanadai prérik területein gazdálkodó farmerek számára ideális megoldás.

 

A Seed Hawk családba tartozó gabonavetőgépek a Skatchewan tartományban található Langbankban készülnek a Väderstad Industries üzemében.

– 30 évvel ezelőtt egy probléma megoldásaként került sor a Seed Hawk által képviselt vetéstechnológia kifejlesztésére, amely ugyanakkor mind a napi napig versenyképes alternatívát jelent új piacokon is. Mivel a talajművelési gyakorlat megváltozott az elmúlt 30 évben arra vállalkoztunk, hogy a vetésminőség korlátait lebontjuk, mégpedig úgy, hogy olyan versenyképes megoldással, látjuk el termelőinket, amely találkozik a helyi igényekkel, valamint a meglévő termelési gyakorlattal, ugyanakkor jobb minőséget és nagyobb termést biztosít mérsékelt input felhasználás mellett.

 

seed hawk vetőgép
1991-ben született meg a Seed Hawk koncepció – fotó: https://www.vaderstad.com/

 

Reméljük, hogy újabb 30 izgalmas év áll előttünk, és továbbra is vezető vállalat maradunk a vetéstechnológiák gépesítése terén – mondta Jason Strobbe, Észak-Amerika értékesítési és marketing alelnöke és a Vaderstad Inc USA ügyvezető igazgatója.

1991-ben született meg a Seed Hawk koncepció, amelyet az az igény vezérelt, hogy olyan munkaeszközt fejlesszünk ki, amely még nem létezett a piacon. Az elmúlt 30 évben az innovatív Seed Hawk vetőgép vezető szerepre tett szert a direktvetési és minimum művelési gyakorlatok terén. Az olyan úttörő újítások, mint az innovatív Seed Hawk nyitószerkezet, a Sectional Control® Technology, az iCon® vezeték nélküli vezérlőrendszer és a Fenix III adagoló, továbbra is megváltoztatják a mezőgazdaság arculatát.

 

Nigel Jones, a Vaderstad Industries Inc. ügyvezető igazgatója megjegyzi:

– A Väderstad Industries ma egy olyan alvállalat, amely gyártással, raktározással, teszteléssel és K+F létesítményekkel rendelkezik, valamint több mint 200 embert foglalkoztat, amely létszám várhatóan 260-ra nő ez év őszére. Az évek során lenyűgöző javulást tapasztaltunk a termékminőség terén, továbbá számos újítás látott napvilágot. Ennek eredményeképpen ma már olyan termékkel rendelkezünk, amely a világ bármelyik versenytársával felveszi a versenyt a piacon. Mindez nem lenne lehetséges az elkötelezett és szorgalmas munkavállalók nélkül, akik az évek során a vállalkozásnál dolgoztak. Csodálatos látni az erőfeszítéseik eredményét.

 

idővonal ábra
Az elmúlt 30 évben vezető szerepre tett szert a direktvetési és minimum művelési gyakorlatok terén – fotó: https://www.vaderstad.com/

 

A Väderstad nemrégiben jelentette be az amerikai székhelyű AAJV vállalat felvásárlását, amely ma már a Vaderstad Inc. nevet viseli, és amelynek köszönhetően az észak-amerikai piacon való terjeszkedés igazán érdekes éveket vetít előre. A Seed Hawk 30 évvel ezelőtti bevezetése óta számos gyártó követte a Väderstad megoldását, és ennek köszönhetően a precíziós „air seeder” vetéstechnika méltó helyet kapott a mezőgazdaság gépesítése terén. A Seed Hawk 30 éves évfordulóját és a piacra hozott összes innovációt ünnepelve a Väderstad továbbfejleszti a Seed Hawk koncepciót, hogy tovább növelje a precíziós vetés színvonalát.

 

agrár direktvetés Fenix mezőgazdaság minimum művelés seed hawk technológia termesztés vaderstad vetés vetőgép
..