fbpx

Új rekordot állított fel a Väderstad Tempo vetőgép

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 21.

Idén április 4-én, egy 24 órás vetési teszten, a Tempo R 12 típusú vetőgép 306 ha napraforgót vetett el átlag 19 km/h sebességgel. A vetési tesztet Bulgáriában, Pleven közelében szervezték, közösen az ottani Väderstad importőrrel, a Titan Machinery-vel.
“Mindez újra a Tempo vetőgép egyedülálló képességét bizonyította, mely szerint messze átlag feletti vetési sebességgel és rendkívüli precizitással képes dolgozni”, mondja Lars Thylén, termékfelelős.

A rekordkísérlet április 3-án 13.45-kor indult. 4 gépkezelő, összesen 306 ha területet vetett el napraforgóval. Minden gyakorló gazda tudja, hogy a vetőgépek beállítása több körültekintést igényel napraforgó vetése során, így a 19 km/h-ás átlagsebesség ámulatba ejtő eredmény.
A terület vetésekor alkalmazott hektáronkénti tőszám 62 500 volt, a vetési mélység pedig 5 cm. “Igazán büszke vagyok a helyi kollégákra, akik nélkül lehetetlen lett volna ezt a rekordot beállítani, valamint mindazokra, akik a vetőgép fejlesztési munkáiban részt vesznek”, mondja Lars Thylén.

[wcm-show id=107070]