fbpx

Új Pantera 4502-H – 1,7 m hasmagassággal

Írta: Szerkesztőség - 2015 február 05.

Az Amazone 1,2 m hasmagasságú növényvédő önjáró Pantera 4502 munkagépe a növénytermesztés során a legtöbb munkafolyamatra alkalmas eszköz. A magas kukoricaállományban vagy napraforgóban azonban – ahhoz, hogy a növények ne sérüljenek – nagyobb hasmagasság szükséges.

Az ilyen munkavégzéshez most az Amazone opciós felszerelésként ajánlja a futómű hidraulikus magasságállítását. Valamennyi, ezzel a magasságállítással felszerelt munkagép a Pantera 4502-H típusjelzést viseli.

A vezető a fedélzeti számítógépen egy gombnyomásra fel tudja emelni a teljes munkagépet akár 1,7 m hasmagasságra. Ha a munkagép a magasabb helyzetben található, a nyomtáv 2,1 és 2,6 m között állítható be. Így a Pantera 4502-H a magasabb súlypont ellenére is nagyon stabil, ezzel egy időben a legkülönbözőbb kultúrákban és sortávolságokban rugalmasan használható.

Az Amazone-megoldás egyedülálló tulajdonsága a továbbra is nagyon széles nyomtávspektrumban rejlik. Így a munkagép nyomtávja normál használat mellett – aminél csak az 1,25 m hasmagasság szükséges – 1,8 és 2,4 m között állítható be. Különösen azok a bérvállalkozók, akik rugalmasan szeretnék növényvédő szolgáltatásaikat kínálni a legkülönbözőbb vásárlóiknak és kultúráknak, ezzel – a kisebb területméretű és -szerkezetű régiókban – kisebb nyomtávokkal dolgozhatnak. A Pantera 4502-H munkagéppel a növényvédő-alkalmazások spektrumát jelentősen tudják bővíteni, amivel lehetőség adódik a munkagép kihasználtságának a növelésére.

Sortapogató/-érzékelő kormányrendszer

Különösen a dombos területeken és hosszú munkanapon követel nagyfokú koncentrációt a vezetőtől a megemelt munkagép folyamatosan pontos kormányzása a növénysorok között. Ennek a problémának a megoldására ajánlja az Amazone a Reichhardt céggel közösen a sorérzékelőt.

A rendszer egy tapogatóval dolgozik, amelyet a vezető egy gombnyomással a munkagép alá tud fordítani. Ez a tapogató érzékeli a növénysorokat, és az automatikus kormányrendszert úgy vezérli, hogy a Pantera kerekei középen haladnak a növénysorok között. A rendkívül pontos rendszer megakadályozza a növényi állomány károsodását, és tehermentesíti a vezetőt, aki a kezelés során az összes többi feladatra tud koncentrálni.