fbpx

Új KUHN BP-8300 nagy teljesítményű szárzúzó

Írta: Szerkesztőség - 2011 június 04.

A többfunkciós KUHN BP szárzúzó család, az új összecsukható BP 8300 típussal bővült. Munkaszélessége 8.30 m, 3 szárzúzó kombinációjából épül fel. A BP 8300 minden olyan gazdaságnak, bérszolgáltatónak, mezőgazdasági nagyüzemnek jó választás, amelyek nagy teljesítményű szárzúzót keresnek.
Annak érdekében, hogy a talajra nehezedő nyomást és a szerkezet mechanikai igénybevételét csökkentsék, a BP 8300 szélső szárzúzóira hidro-pneumatikus nyomáscsökkentő is került. A manőverezés során ez az eszköz egyben az oldalsó szárzúzókat meg is emeli, így nincs szükség arra, hogy a traktor emelőszerkezete emeljen.
A BP 8300 a piacon az egyetlen szárzúzó, amelyen az elemeket ingaszerűen illesztették össze. Így a talajkövetés minden körülmények között tökéletes.
Ilyen munkaszélesség mellett alapvető fontosságú, hogy a szárzúzók rögzítése biztonságos legyen, nehogy az egész szerkezet megsérüljön egy kőtől, valamilyen más tárgytól. A BP 8300-at ezért mindkét oldalkaron hidraulikus biztosító védi. A védelem még hatékonyabbá tétele érdekében, ha a szárzúzó elemek hátrafelé mozognak, a talajnyomás csökken.
A BP 8300 a legtöbb szármaradvánnyal könnyen megbirkózik. A nagy teljesítményű, 465 mm átmérőjű rotorjai csavaros kialakításúak. A zúzóelemeken van egy nyitható fedél, ott lehet beállítani – többek között – a zúzás finomságát. Minden zúzóegységen van egy 220 mm átmérőjű henger, amellyel a magasság is precízen beállítható. Az összecsukható nagy munkaszélességű szárzúzó gépkombináció meghajtásához, minimum egy 207 LE teljesítményű nehéz univerzális traktor szükséges.

 
CÍMKÉK Kuhnszárzúzó