fbpx

Topcon Agriculture új GPS vevők és korrekciós szolgáltatások

Írta: Fodor Mihály - 2021 július 01.

A Topcon Agriculture új GPS vevőket és korrekciós szolgáltatásokat mutat be, melyek valamennyi mezőgazdasági művelet során alkalmazhatóak.

 

Topcon
Topcon AGS-2 műholdvevő és kormányvezérlő

 

A Topcon Agriculture új sorvezető és robotkormányzási GPS vevőt – AGM-1 és AGS-2 -, valamint új Topnet Live mobil, műholdas korrekciós szolgáltatást mutatott be Realpoint, Startpoint és Skybridge néven.

A mezőgazdasági alkalmazások széles körének támogatása érdekében az új AGS-2 vevő és kormányvezérlő a Topnet Live korrekciós szolgáltatásokkal képesek a megszokott GPS és GLONASS mellett a GALILEO (európai) és BEIDOU (kínai) műholdrendszerek adatait is felhasználni a maximális pontosság és stabilitás érdekében. A Skybridge opció segítségével a vezérlőrendszerek fenntartják a hálózati kapcsolatot RTK megszakadás alatt is.

A mezőgazdasági alkalmazások széles körének támogatása érdekében a vevő és a kormányzásvezérlő az új Topnet Live korrekciós szolgáltatásokat használja. Ráadásul a Skybridge opcióval a felhasználók fenntarthatják a hálózati kapcsolatot bármilyen RTK-megszakítás során.

 

Topcon
Topcon Agriculture új AGS-2 műholdvevő és kormányvezérlő több új korrekcióforrás használatának lehetőségével

 

Brian Sorbe, a globális termékmegoldásokért felelős alelnök elmondta: “A Topcon vevőegységeket úgy tervezték, hogy gyakorlatilag bármilyen mezőgazdasági géptípushoz, gyártmányhoz és modellhez illeszkedjenek. A progresszív vételi és követési képességekkel felszerelt vevőkészülékek, a kézi vezetés vagy a teljes automatikus irányítás lehetőségével, bármilyen méretű és típusú művelethez alkalmasak. Az AGS-2 révén a korrekciós szolgáltatások teljes skálájához való hozzáféréssel a Topcon a gazdálkodók számára a műveletüknek megfelelő, igény szerinti pontosságú megoldást kínálja. Minden egyedi mezőgazdasági műveletnek eltérő pontossági követelményei lehetnek, és ez a megközelítés előnyös a műveletük számára.

 

Topcon
A Topcon Agriculture javítja a munkafolyamatokat a mezőgazdasági műveletekben

 

“A két centiméteres pontosságra kalibrált új korrekciós szolgáltatások komoly megbízhatóságot biztosítanak. A folyamatosan javuló hálózat és a költséghatékony előfizetési modellek sokfélesége révén a szolgáltatás megbízható kapcsolati stabilitást biztosít az egész világon. Ezekkel az új ajánlatokkal a Topcon továbbra is hatékony megoldásokat kínál a mezőgazdaság változó igényeihez” – mondta Sorbe.

 

Bővebben a hazai forgalmazóról: www.agropilot.hu.