fbpx

Szántás-vetés Pietro MORO ekékkel és AgriWork vetőgépekkel

Írta: Szerkesztőség - 2011 április 11.

Az elsősorban váltvaforgató ekék gyártására specializálódott, nagy múltú Pietro MORO cég kínálatában — a fő terméken kívül — még a küllőskapák, mélylazítók és egyéb talajművelők, árokásók, valamint az ültetvények sorközeinek tisztítására alkalmas mulcsozók is megtalálhatók.

Minden gazda tudja, hogy a jó termés alapja a jó talaj-előkészítés. Minőségi munkát — kellően költségtakarékosán — viszont csak megfelelően megépített, a rendelkezésre álló erőgép vonóerejéhez illeszkedő méretű, a talaj adottságaihoz igazodó felszereltségű gépekkel lehet végezni. A MORO cég ennek szem előtt tartásával 7 méretosztályban, 12 cm-től akár 55 cm művelési mélységig, fix, csapos vagy hidraulikus fogásszélesség-állítású, 1-6 fejes függesztett, illetve 5-10 fejes féligfüggesztett kivitelekben készíti EURÓPA típusú váltvaforgató ekéit. Az eszköz igény szerint hagyományos, barázdában járó, tarlónjáró, valamint újdonságként — a nagyobb méreteknél — a közúti közlekedést könnyítő, összecsukható gerendelyű változatban rendelhető. A talaj típusának megfelelően különféle kormánylemezek, ekevasak és orrok, előhántók, csoroszlyák választhatóak hozzá. Támkerékből is többféle áll rendelkezésre, illetve a nagyobb ekékhez a szállítókerék megvásárlása is javasolt. Természetesen minden MORO váltvaforgató eke alapkivitelben magában foglalja a hidraulikus átfordító szerkezetet, amely a hagyományossal ellentétes irányban fordul, mintegy öntisztító módon, így a felrakódott növényi részek a művelet során leesnek, nem rakódnak fel az eszközre. A gyártó a különleges igények kielégítésére, szőlő-gyümölcsültetvények, erdők telepítéséhez készíti az MVM és MBT mélyforgató ekéket, akár 100 cm művelési mélységig.

A jól előkészített talajba jó vetőmagot kell a megfelelő időben, a megfelelő módon elvetni. Az AGRI WORK cég mechanikus és pneumatikus sorvető gépei tökéletes műszaki hátteret biztosítanak ehhez a művelethez. Az EURÓPA függesztett kivitelű mechanikus vetőgépek 2,5 m, 3 m és 4 m munkaszélességben, 19, 25 és 33 sor vetésére alkalmasak, fél- (HDK) vagy duplatárcsás (DDK) csoroszlyáikkal. Alapfelszereltségük a fokozat nélküli, járókerékről láncáttétellel hajtott sebességváltó, a fellépőrács, a pálcás magtakaró, a hidraulikus váltású nyomjelző szerkezet, a mechanikus magszintjelző, a kézzel átváltható, az apró- és gabonamagvak vetésére alkalmas kombinált vetőelemek. Külön rendelhető kiegészítő az elektromos hektárszámláló, a 2×2, illetve 3×3 soros művelőútváltó, az elektronikus vetésellenőrző, valamint a traktornyomlazító garnitúra. Az EURÓPA gépek egyszerű szerkezeti felépítése könnyű kezelhetőséget és nagy üzembiztonságot nyújt. Kialakításuk lehetővé teszi a nagy haladási sebességgel történő vetést, így ezek a gépek nagyobb területeken is jól használhatóak.

Az AGRIWORK gyár PNEUMATIC vetőgépei, hasonlóan az EUROPA szériához, alkalmasak a nagy haladási sebességű munkavégzésre, így nagyobb területeken is gazdaságosan használhatóak. Az SPE típusok féltárcsás és duplatárcsás kivitelekben készülnek, 3 m-es, 21 soros, 4 m-es, 29 és 32 soros, illetve 4,5 m-es, 32 soros változatban. Alapfelszereltség a 2,5 m szélesre összezárható váz, a pálcás magtakaró, a fellépőrács, a traktornyomlazító készlet, a közútivilágítás-készlet, a szabadonfutóval ellátott kardántengely, a hidraulikus váltású nyomjelző. Az alaphelyzetben függesztett gépek vonószerkezettel, MC 3000 elektromos hektárszámlálóval, MCM 1300 többfunkciós elektromos hektárszámlálóval, 2×2 soros elektromos művelőútváltóval, mikrogranulátum-adagolóval, meghajtásátalakítóval 540-ről 1000 min-1-re, valamint hidraulikus ventilátorhajtással egészíthetők ki. A 4-6 m munkaszélességű SPIRIT függesztett kivitelek, illetve OPPORTUNITY felépítmények kifejezetten a nagyobb területek vetési munkáinak elvégzésére készülnek.

A Pietro MORO ekék, illetve az AGRIWORK vetőgépek magyarországi forgalmazója a Penda Kft. Az elsősorban olasz gyártók termékeinek értékesítése mellett a szervizellátást és alkatrész-utánpótlást is biztosítjuk. Vásárlóink igényeinek jobb kielégítésére kedvező hitel- és lízing-, illetve pályázatírási lehetőséget kínálunk.

PENDA Mezőgazdasági Gépkereskedelmi Kft.

Elérhetőségek: Iroda: 1158 Budapest, Késmárk u. 9. — Postacím: 1625 Budapest Pf. 65 — Tel.: 1/415-2140,20/999-7230, 20/999-7231 — Fax: 1/417-3239

www.penda.hu

[m3 id="megjelent-gm" ev="2010" ho="01" honev="januári"]>

 
CÍMKÉK ekevetőgép