Speciális lazító a Vogel-Noot-tól

A törökszentmiklósi gyárunk lazító programja új taggal bővült. Az idei nyártól elérhető a TerraDig SSD2 talajlazító, amelyet a gyártó kifejezetten a gyümölcsösökben és szőlészeteknél felmerülő igények megoldására szabott.
Az új TerraDig SSD2 lazító vázmagasság 90cm, a munkagép szélessége 172cm. A V alakú vázra szerelik a speciális kialakítású és hőkezelésű, keskeny lazító késeket, amelyek oldalra hajlítottak, így a talajszerkezetben a lehető legkisebb kárt okozva emelik meg, levegőztetik a talajszelvényt és törik át a tömör talajréteget. Ez a késkialakítás nem gyúrja a földet még enyhén nedves talajviszonyok között sem. A speciális vázkialakításnak köszönhetően a kések felszerelhetők kifelé- vagy befelé hajlított kivitelben is, a mindenkori növényi kultúrák és az adott feladat igényeknek megfelelően. Befelé hajlított késnél a fő feladat a sorközök levegőztetése, míg kifelé hajlított késekkel a művelő traktorok keréknyomai által tömörödött talajréteget tudjuk megfelelően lazítani.

A különleges késkialakítással kitűnő talajbahúzás és az akár 50cm mélységű munkavégzés mellett is relatív könnyű vontathatóságú a munkagép. Ez különösen fontos a sorközben alkalmazható kisebb traktorok miatt. A kések a nagyobb szántóföldi ’testvérhez’ hasonlóan nyírócsavaros biztosítással rendelkeznek. A kések hosszú élettartamát hivatott elősegíteni a kés végén található kopóbetét valamint a fordítható vágóél.
A lazító munkáját 500mm átmérőjű henger teszi teljessé, amely a mélységtartás mellett a talaj lezárását és a rögtörést végzi.

 
talajlazító vogel-noot vogel&noot

Összes rovatunk