fbpx

Pöttinger: Trónkövetelő a szálastakarmány-betakarítógépek magyarországi piacán!

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 19.

A PÖTTINGER cég egy hagyományos osztrák családi vállalkozás, amely több mint 145 éves múltra tekinthet vissza. Fő célkitűzése, hogy folyamatosan a legmagasabb minőségű termékeket biztosítsa a hazai és külföldi felhasználóknak, folyamatos fejlesztéssel garantálja vásárlóinak a PÖTTINGER-technológiák gyors és biztos megtérülését.

A cég a szálastakarmány-betakarítók piacán a rendfelszedő kocsik területén világelső, a kaszák, rendterítők, rendképzők, körbá­lázók, tehát a hagyományos szálastakarmány-betakarítók szegmensében a harmadik legnagyobb Európában. Minden termékük esetében szembetűnőek az egyszerű műszaki megoldások, a minél alacsonyabb karbantartási és javítási költségek érdekében, valamint az alapkivitelben is robusztus felépítés a tartósságot szem előtt tartva, illetve a nagy teljesítmény a technológiai sorok optimális működtetésével.

PÖTTINGER KASZÁK:

A PÖTTINGER kaszaprogramjában kis és nagy traktorokhoz, akár rozs­fűfélék vagy lucerna betakarításához, szársértő nélküli vagy „ED” acélujjas, illetve „RCB” gumihengeres szársértővel több változat áll rendelkezésre.

EUROCAT dobos kaszák: egyszerű hajtásrendszerrel az ősgyepek kaszálásának kiváló eszközei, ráadásul egyedi megoldással elérhető közülük acélujjas szársértős kivitel is. Munkaszélességük: 2,7 m-től 3,05 m-ig. NOVACAT CLASSIC tárcsás frontkaszák:2,6 m ­3,5 m közötti munkaszélességben szársértő nélkül alkalmazhatók. Erős TRI DRIVE hajtásrendszer, masszív váz, rövid kialakítás, alacsony tömeg, rugalmas, gyors talajkövetés, nagy kopásállóság jellemzi ezeket.

NOVACAT ALPHA MOTION tárcsás frontkaszák: egyedülálló talajkövetés, „húzott” kaszakialakítás, szársértő nélküli avagy „HD” erősített kivitelben acélujjas, illetve gumihengeres szársértővel érhetők el. Az ALPHA MOTION egy központi elfordulócsappal és erős, de elfordulni tudó vázszerkezettel biztosítja jobbra-balra a ±16 fokos elmozdulást, illetve előre 9 fokos, hátra 12 fokos szögben leköveti a talajfelszín változásait bedugulás nélkül. Erős TRI DRIVE hajtásrendszer, élettartamkenés, 65 LE-től 360 LE-ig való alkalmazhatóság jellemzi az ALPHA MOTION modelleket.

NOVADISC 225-400 hátsó függesztésű tárcsás kaszák: Oldalt megfogott függesztés, robusztus TRI DRIVE hajtásrendszer, tiszta vágás, gyors késcsere. Ez a változat ±45 fokban is tud dolgozni, pl. gátoldalon, rézsűn.

NOVACAT 262-442 hátsó függesztésű tárcsás kaszák: Súlyponti felfüggesztés, kiváló talajkövetés, erős TRI DRIVE hajtásrendszer, kiváló hidraulikus talajnyomás­állítással, illetve hidraulikus szögállítással súlypontáthelyezéssel is választható. A csúszótalpak alá kétféle, alacsonyabb és magasabb toldat is szerelhető. „ED” acélujjas szársértős és „RCB” gumihengeres szársértős kivitelek is kaphatók. Egyedülálló módon az acélujjas és a gumihengeres szársértőegység cserélhető!

PÖTTINGER tripla kombinációk: (PÖTTINGER X8­A9­ A10­ S10­ S12): 8,3 m-től 11,2 m munkaszélességig elérhetőek, akár COLLECTOR kivitelben hidraulikus összehordó szalaggal vagy CF kivitelben összehordó csigával, igény szerint. Főbb jellemzőik a robusztus TRI DRIVE hajtásrendszer, hidraulikus vagy mechanikus talajkövetés, normál vagy ISOBUS-kezelés, az egyedülállóan cserélhető acélujjas vagy gumihengeres szársértőegység, nagy területteljesítmény és erős vázszerkezet.

PÖTTINGER NOVACAT-T vontatott tárcsás kaszák: TRI DRIVE kaszahajtásrendszer, kiváló talajkövetés, jobb oldalon vagy középen húzott kivitelek, acélujjas vagy gumihengeres szársértőegység, igény esetén COLLECTOR rendösszehordó rendszer, nagy területteljesítmény.

PÖTTINGER TOP RENDKÉPZŐK:

A PÖTTINGER rendelkezik az egyik legszélesebb palettával a rendképzők piacán: 3-12,5 m munkaszélesség között 21 modellt kínál! Ezek a gépek karbantartásmentes hajtásrendszerrel, TOPTECH PLUS rotorokkal, egyenként cserélhető rendképzőkarokkal vannak ellátva. A MULTITAST rendszer a legprecízebb talajkövetést biztosítja a TOP gépcsaládnak.

BIZTOS PARTNER A GAZDÁLKODÁSBAN
www.magtarkft.hu

PÖTTINGER HIT RENDTERÍTŐK:

Minden kaszatípushoz és rendszélességhez megtalálható az optimális munkaszélességű rendterítő a PÖTTINGER termékpalettáján. A HIT típusok függesztett, a HIT T típusok önálló szállítóalvázzal rendelkező kivitelek. Munkaszélességük 4,4 m-től 13,2 m-ig terjed. Főbb jellemzőik a robusztus HIT-Tech kettős csuklós meghajtás, Hydrokomfort fordulókezelés, Liftmatic vagy Hydrolift kiemelés.

PÖTTINGER IMPRESS KÖRBÁLÁZÓK – A KÖRBÁLAKÉSZÍTÉS ÚJ DIMENZIÓJA!

A PÖTTINGER cég a 2015-ben bemutatott új IMPRESS körbálázócsaládnál teljes mértékben újragondolta a körbálázás technikáját és a körbálázók műszaki felépítését. Úttörő megoldásaik elsődleges célja a takarmány legjobb minőséggel való betakarítása, a minimalizált teljesítményigény, valamint a biztos bálaindítás a legnagyobb szárazságban és melegben is. A gyártás és a kivitelezés technikájában a PÖTTINGER cég mérnökei 12 db szabadalommal védett újítást vezettek be. Ezek közül a legmeghatározóbb a Perfect Flow egyenes, felső anyagárambevezetés a bálakamrába, valamint az EASY MOVE oldalra kihúzható késtartó. A Pre-Selection egyedi vágókésszám-beállítással és a TWIN BLADE kialakítású, megfordítható, mindkét oldalon élezett kések alkalmazásával az üzembe állítás gyors és hatékony. A kiváló talajkövetési képességű rendfelszedő és a szinkronizált fordulatszámú, nagyméretű továbbítórotor a rendfelszedő pótkocsik technológiáját használja, amellyel nagyobb bálázási sebesség érhető el. Az IMPRESS bálázók MASTER kivitelben 16 késsel vagy PRO kivitelben 32 késsel érhetők el. A fixkamrás kivitel 1,2×1,2 m fix méretet, a változókamrás kivitelek 0,8-1,5 m vagy 0,8-1,8 m átmérőjű körbálát tudnak készíteni. Csomagolóval egybeépített kivitelben is elérhetők.

PÖTTINGER RENDFELSZEDŐ KOCSIK:

A PÖTTINGER cég a rendfelszedő pótkocsik eladásában világelső az eladott darabszámot tekintve. Nyugat-Európában kifejezetten nagy a rendfelszedő kocsik száma, hiszen a legtöbb takarmánytermő terület a gazda telepének 5-8 km-es körzetében megtalálható. A rendfelszedő kocsik alkalmazásával a lekaszált terményt nagyon rövid időn belül tartósítóanyaggal kezelve, rövid szecskaméretre felszeletelve, közelítve a silózók aprítási minőségét, nagy mennyiséget lehet behordani egy menetben. A rendfelszedő kocsi alkalmazása így jelentősen csökkenti a költségeket, nincs silózó, nincsenek szállítójárművek, kicsi a taposási kár. Állategészségügyi szempontból is jelentős előnyei vannak a rendfelszedő kocsik alkalmazásának, hiszen a legtöbb silózott szenázs nem tartalmaz elég hosszú szálakat, így nem megfelelő az emészthetőség, kialakulhatnak bendőbetegségek. A lucerna silózóval történő betakarításakor jelentkező levélveszteség jelentős, így a legfontosabb tápértéket jelentő rész veszik el, amely veszteség azonban minimális rendfelszedő kocsi alkalmazásánál. A PÖTTINGER BOSS JUNIOR, EUROBOSS, PRIMO, FARO, EUROPROFI, TORRO és JUMBO rendfelszedőkocsi-típusok profi megoldásokat kínálnak minden kisebb és jelentősebb állatlétszámmal rendelkező gazdálkodó részére. Minden gazdálkodó megtalálja a PÖTTINGER szálastakarmány-betakarító gépek között a traktorához illeszthető, területének, termelt növényeinek, állatállománya igényeinek leginkább megfelelő eszközt. A MAGTÁR KFT. dolgozóinak szakmai tapasztalata, a cég biztos alkatrész- és szervizháttere garantálja a PÖTTINGER-eszközök stabil, hosszú távú megbízható működtetését minden felhasználói körben.

Kérjen ajánlatot a MAGTÁR Kft.-től
Kövesdi Sándor, értékesítési vezető
+36 20/464 1566

BIZTOS PARTNER A GAZDÁLKODÁSBAN
www.magtarkft.hu