fbpx

Pöttinger rendfelszedő kocsik – 50 éves sikertörténet

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 28.

A vállalat 140 éves története összeköthető a rendfelszedő kocsik, történetével. A rendfelszedő kocsik előfutára kétségkívül a szénakocsi volt, melyet a Pöttinger az 1960-as évek eleje óta gyártott, később pedig piacra kerültek az automata rendfelszedő kocsik, melyek egyesítették a felszedés és kidobás funkcióját a járószerkezettel. Ezen kocsik előnye teljesen nyilvánvaló: nagy működési sebesség, széleskörű alkalmazhatóság, sok-sok megtakarított emberi munkaóra. A rendfelszedő kocsik így hamar népszerűek lettek a zöldtakarmány termesztésben.

A technológia következő mérföldköve a kések beépítése volt, a betakarító kocsit 1972-ben vezette be a Pöttinger, mely meghatározó fejlesztésnek számított. A nagy teljesítményű JUMBO rendfelszedő kocsit először 1999-ben gyártották, mely a zöldtakarmányozásban új vonalat jelentett. A rendfelszedő kocsi, mint az önjáró arató kocsi költséghatékony alternatívája nagy népszerűséget és elismerést szerzett a Pöttingernek világszerte.
Pöttinger rendfelszedő kocsik – a vezető technológia

A Pöttinger következetesen optimalizálja a teljesítmény, így a rendfelszedő kocsik egyesítik az egyszerű kezelést, hatékonyságot és sokoldalúságot:
• Felszedés – tökéletes talajkövetés és takarmány-szennyeződés elválasztás
• Takarmánykímélő felszedő rendszer több opcióval (SUPERMATIC / PROFIMATIC / ROTOMATIC / PROFIMATIC+)
• Megerősített kések fogazott élekkel – tökéletes takarmányminőség, kényelmes késtisztítás az „Easy move” rendszerrel
• Felépítés: erős váz acél megerősítésekkel a nagy teljesítményhez
• Első osztályú kényelem az egyedi kezelő rendszernek köszönhetően
• “Autocut” automatikus késélező rendszer, mely lehetővé teszi a kések egyszerű élezését a kocsin.
Az első széna kocsiktól a Jumbo rendfelszedő kocsikig vezetett az osztrák családi vállalkozás világsikere. 56 különböző modell közül választhatják ki a gazdálkodók az igényeikhez leginkább alkalmazkodó kocsit. A rendfelszedő kocsik a méreteket és teljesítmény is jelzik: PRIMO, BOSS, PROFI, TORRO és JUMBO.

www.investkft.hu