fbpx

OROS kukorica- és napraforgó vágóasztalok bemutatója (videóval)

Írta: Kristóf Imre - 2020 november 15.

Mozgógépes, kukoricabetakarítás-bemutatóval, valamint a legkeresettebb adaptereinek a kiállításával szerepelt az OROS cég a 33. Bábolnai Gazdanapokon. A népszerű betakarítógépek bemutatására Héjja Csabát, a cég országfelelősét kértük fel.

 

 

 

Héjja Csaba országfelelős, OROS

 

A mozgógépes bemutatón az OROS Cornado kukoricacső-törő adapter munkáját láthatta a közönség, ahol a betakarítógépünk (10-12 km/h) munkasebesség mellett is kiváló minőségben teljesített. A standunkon is bemutatunk a kínálatunkból néhányat, így az OROS Cornado 6 soros változatát, ami 75 cm-es sortávval van felszerelve. Ebből adunk el a legtöbbet hazánkban és külföldön is. Kiemelném, hogy ez a gép már kardánhajtású, a szárzúzó egysége 2850 fordulatot tesz meg percenként, igen nagy teljesítményű, túlterhelés-védelemmel ellátott adapter.

 

 

 

A másik kiállított gépünk egy OROS Sun 676-os, napraforgó adapter szárzúzó egységgel. Nagy előnye, hogy a kombájnfülkéből hidraulikusan lehet állítani a szárzúzó magasságát, melynek védelmét két csúszótalp is biztosítja. A kombájnos tájékozódását segíti a talajérzékelős rendszere. Ezt az adaptert a 6 sorostól a 12 soros változatig gyártják.

 

 

Az OROS HSA-nál fekete vázat láthatunk, fehér műanyag szárterelő csúcsokkal. Ezek ipari kivitelű saválló, UV álló anyagokból készültek. Az alap verzióban mechanikus törőléc állítással szerelve kínáljuk, de lehet hidraulikus és elektromos állításút is rendelni belőle. Egy év teljeskörű és plusz egy év alkatrész garanciát biztosítanak.