fbpx

A MEGFOSZ szakmai rendezvénye

Írta: GÉPmax-2021/IV. lapszám cikke - 2021 július 23.

2021. június 23-án rendezték a MEGFOSZ szakmai rendezvényét. A szövetség éves közgyűlését a májusban aktuális hatósági szabályozások figyelembevételével, személyes jelenlét nélkül – online formában – lehetett csak megrendezni, azonban a jelenlegi szabályozások lehetővé tették, hogy egy szakmai rendezvény keretein belül a szövetség tagjai személyesen vegyenek részt.

A rendezvényen a tagság szakmai előadásokat hallgathatott meg, illetve átadták a MEGFOSZ 2019-2020-as évi Szakmai Díjai. Emellett a WorldSkills-Shanghai 2022 Nehézgépszerelő előválogató-verseny eredményhirdetésére és a díjak átadására is sor került. Az eseményt Harsányi Zsolt elnök nyitotta meg ünnepi köszöntőjével, majd az Agrárminisztérium képviselőjének beszámolóját hallgathatták meg a jelenlévők az aktuális pályázatokkal kapcsolatosan. Ezután a Hungexpo Zrt. képviselője adott tájékoztatást a 2022-es AgrárgépShow és AGROmashEXPO kiállítással kapcsolatban, majd az MKB Pénzügyi Csoport képviselőinek prezentációjára került sor a következő évi együttműködésről, valamint az agrárfinanszírozások lehetőségeiről. A szakmai előadások után következett a szakmai díjak ünnepélyes átadása. A MEGFOSZ három díja közül az „Életpályamű” elismerésre ezúttal is olyan személyeket lehetett jelölni, akik több mint 30 éve az ágazatban dolgoznak, betöltötték 60. életévüket, munkahelyükön a feladataik meghatározóak és eredményesek, emellett pedig a dolgozók és a vezetők körében is szakmailag elfogadottak, megbízhatóak és segítőkészek. A 2019-es évben „Életpályamű” díjban részesült Nagy Miklós (Szegána Kft.), a 2020-as évben az „Életpályamű” díjat Starcz Tamás (Starcz Kft.) vehette át. A díjakat dr. Viski József helyettes államtitkár és Harsányi Zsolt elnök urak adták át.

 

Megfosz rendezvény
A rendezvényen a tagság szakmai előadásokat hallgathatott meg, illetve átadták a MEGFOSZ 2019-2020-as évi Szakmai Díjait – fotó: Kereki Dávid – MEGFOSZ

 

A „Fiatalok a szakmáért” díjat olyan, maximum 40 éves, aktív, hatékony és kreatív tag kaphatta meg, aki pályája útján rövid idő alatt sokat ért el, munkája kiemelkedő, és eredményesen vesz részt a csapatmunkában. A 2019-es „Fiatalok a szakmáért” díjat Rádi Roland (Agrolánc Kft.), a 2020-as díjat pedig Karagity István (Axiál Kft.) vehette át. A díjakat az MKB Pénzügyi Csoport képviseletében Bognár István, az MKB Bank Agrárium Főosztályának senior üzletfejlesztési menedzsere, Komiljovics Márk, az MKB Euroleasing Zrt. Mezőgazdaságigép- és eszközlízing üzletágvezetője és Harsányi Zsolt MEGFOSZ-elnök adta át.

 

Megfosz rendezvény
Az eseményt Harsányi Zsolt elnök nyitotta meg – fotó: Fotó: Kereki Dávid – MEGFOSZ

 

A „Legaktívabb MEGFOSZ tag” díjra, amelynél nem volt külön kormeghatározás, olyan személyt lehetett jelölni, aki az adott évben aktív személyiség a tagságban, állandó segítséget nyújt a bizottságok számára, nyitott, érdeklődő, és szakmai szempontból is megállja a helyét az ágazatban.

„2019. év legaktívabb MEGFOSZ tagja” elismerést Witzl Tamás (Multiva Magyarország Kft.), „2020. Legaktívabb MEGFOSZ tagja” díjat pedig Szalai László (Szal-Agro Kft.) vehette át. A díjakat Harsányi Zsolt a MEGFOSZ elnöke és Kis Pál a MEGFOSZ alelnöke adta át.

A Szakmai díjak átadása után került sor a WorldSkills – Shanghai előválogató verseny eredményhirdetésére, valamint a nyertesek díjazására is. A díjazás előtt Vujevich Rita az MKIK osztályvezetője mutatta be a Skills-versenyeket és azok jelentőségét.

 

Forrás: Viczián Ágnes – MEGFOSZ