fbpx

Önvezető rendszer univerzális traktorokhoz

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 09.

A gyár AutoTrac Controller 300 nevet viselő precíziós vezérlési rendszerét új és régebbi traktorokra is fel lehet szerelni. A készlet beállítása, kalibrálása és karbantartása egyszerű.


Fotó: John Deere

Az univerzális John Deere AutoTrac Controller 300 az integrált precíziós irányítás előnyeit nyújtja a gazdálkodók számára anélkül, hogy komolyabb átalakítást kellene végrehajtani a traktoron, írja a Future Farming szakmai portál.

A rendszer különféle típusú, korú és márkájú mezőgazdasági traktorokra is felszerelhető, amelyek hidraulikus kormányzással rendelkeznek és legalább négy kerékkel rendelkeznek, mondta John Mishler, a vállalat precíziós gazdálkodási marketingigazgatója.

A készletet a szakemberek szerint könnyű beállítani, kalibrálni és karbantartani, s az eredeti kormány módosítása nélkül telepíthető. A precíziós kijelzőn minden adatot nyomon követhet a gazdálkodó, olvasható a SYNGENTA BLOG oldalán.

A könnyű kezelhetőség mellett az az AutoTrac révén optimalizálható a jármű útja és sebessége, ami alacsonyabb üzemanyag-felhasználást, valamint precízebb vetőmag-, műtrágya- és növényvédő szer kijuttatást eredményez.

Az egyelőre traktorokhoz elérhető rendszert a John Deere a későbbiekben egyéb mezőgazdasági gépekre is felszerelhetővé teszi.