fbpx

Mi köze a Ford Rangernek egy Dinoszauruszhoz?

Írta: Szerkesztőség - 2012 december 03.

A delta4x4 elnevezésű tuningcég elképesztően látványos dizájntkitet készített az amúgy is meglehetősen robosztus, harcias Ford Ranger-hez, amelyet elmondásuk szerint a Kentrosaurus névre hallgató dinoszaurusz ihletett, ennek okán a különleges széria a Ford Ranger Kentros nevet kapta.

Képzeljük el, amint egy kisfiú a nappali padlóján üldögél, belefeledkezve saját mesevilágába, amelynek főszereplői kedvenc dinoszaurusz-figurái. Köztük ott a legerősebb dínó, a legyőzhetetlen csúcsragadozó, a hatalmas és félelmetes Kentrosaurus. A fiatalos lelkületű delta4x4 elnevezésű tuningcég is valami effélét játszhatott: fogták az robosztusságában az amerikai F-150-est idéző, mégis elegáns vonalvezetésű Ford Rangert, és kétméteres szörnyeteggé változtatták.

A beavatkozás ugyan nem rontotta a Ranger kiváló úttartását, mégis járt némi hátránnyal: kell némi kondíció ahhoz, hogy be tudjunk ugrani a vezetőülésbe: a delta4x4 átalakítása nyomán 290 mm-rel nőtt az off-roader hasmagassága, az első terepszög pedig 36 fokra nőtt (eredetileg 28°). A „delta Kentros” szett része még a 100 mm-es karosszéria-emelés, az off-road abroncsokkal szerelt, túlméretes kerékkészlet, valamint a kézzel polírozott, rozsdamentes acélból készült gallytörő rács és bukócső.

Egy dolog ugyanakkor bizonyosnak tűnik: a valaha épített legkeményebb, kategóriaelső terepképességekkel, vonóerővel és rakodókapacitással rendelkező vadonatúj Ford Ranger semmiképp nem jut majd a dinoszauruszok sorsára, hisz világszerte, így hazánkban is szárnyalnak az értékesítései, amelynek vélhetően csak további lendületet ad majd, hogy a modellt nemrégiben az ’Év Pickup’-jának választották.