fbpx

Megújult New Holland-kombájnválaszték

Írta: Szerkesztőség - 2016 március 30.

A New Holland a következő betakarítási idényre a legmodernebb technológiákkal felvértezett kombájnokkal áll a gazdák rendelkezésére, kezükbe adva ezzel a minőségi betakarítás kulcsát. Lássuk, milyen újításokkal találkozhatunk 2016-ban.

A konvencionális dobos cséplőrendszerű New Holland CX5-6000 Elevation kombájnok esetében a legutóbbi fejlesztések eredményeképp a kis kategóriában is jelentős volt az előrelépés. A három lépcsős tisztítórendszer és az előkészítő asztalra vezetett új légcsatorna alkalmazásával a gépek tisztítókapacitása +15%-kal nőtt.

A nagyobb áteresztőképességhez igazított nagyobb magtartályméretek: 5 ládás: 8 300 liter, 6 ládás: 9 300 liter. A nagy átmérőjű színes IntelliViewIV érintőképernyő immáron alapfelszereltség.

Bővült a gumiméret-választék, és 2016-tól folyamatos az átállás a jelenleg legszigorúbb, Tier4B emissziós szabályokat is teljesítő erőforrásokra. A CX5000-6000 kombájnok 258, 300 és 333 LE maximális motorteljesítménnyel állnak a gazdák rendelkezésére.

A legjelentősebb előrelépés a nagy, CX7 és CX8 szériát érintette, ez utóbbi a piacon elérhető legnagyobb teljesítményű szalmarázóládás kombájnt is magában foglalja (CX8.90 – 490 LE). Ezek a gépek ötvözik a négydobos rendszer páratlan cséplési és leválasztási hatékonyságát a legkorszerűbb technológia újításokkal, mint például a CR rotoros kombájnokból érkező OptiCleanTM önszintező rostaszekrény és OptiFanTM rendszer kombinációja, amely maximális tisztítási kapacitást eredményez. A Harvest Suite UltraTM kabin pedig a gépkezelő számára a piacon elérhető legtágasabb és legcsendesebb munkakörnyezetet kínálja. Az új szekcionált cséplődobkosár pedig biztosítja a nagyon gyors és rugalmas átszerelhetőséget aprómagról kukoricára.

Egy új tagot is köszönthetünk: ez a New Holland CX8.85. A hat szalmarázóládás gép 450 lóerős erőforrása az ECOBlueTM Hi-eSCR-techológia alkalmazásával teljesíti a T4B emissziós előírásokat, magtartálya 12 500 literes. Az új kabinban a hatalmas belső tér (3,7 m3) és a lehető legalacsonyabb zajszint (73 dBa) mellett könnyű a munkavégzés. Az intuitív multifunkciós kezelőkar és az akár 2 db, 26,4 cm átmérőjű színes érintőképernyő is rendelkezésünkre áll.

Ezenfelül számtalan opciós felszereltség közül csemegézhetünk. A gépek fix rostaszekrényes és önszintezős változatban is rendelhetők. Utóbbiak Opti-CleanTM rendszere 20%-kal magasabb tisztítóteljesítményt és kevesebb vibrációt garantál. Alapfelszereltség lett az Opti-SpeedTM autoadaptív szalmarázóláda-rendszer, amely együtt dolgozik a díjnyertes Opti-FanTM-technológiával. Így a szalmarázóláda-sebesség és szelelőventilátor-fordulat értékek automatikusan szabályozásra kerülnek, az éppen aktuális szántóföldi körülményekhez illeszkedve, attól függően, hogy emelkedőn, vagy lejtmenetben dolgozunk.

Az Opti-SpreadTM precíziós melléktermék-terítő rendszer is elérhetővé vált az új CX7-8 sorozat három legnagyobb tagján: oldalszél kompenzációval a legnagyobb vágóasztalok teljes szélességében garantált a szóráskép, amit a kabinból könnyen vezérelhetünk.

Maximalizált tapadás és minimális talajtömörítő hatás, ha az elérhető gyári SmartTraxTM gumihevederek bármelyikét választjuk: 61 cm, 72,4 cm vagy 86,4 cm szélességben, akár TerraglideTM hidraulikus csillapítással is. A 2016-ban debütáló új széria már szekcionált dobkosárral szerelt, amellyel a gabonáról kukoricára történő átállás 6 óráról mindössze 20 percre csökken.

A csúcskategóriát a hat modellt tartalmazó New Holland CR széria jelenti. A négy legnagyobb gép 2016-ban már szintén Tier4B környezetvédelmi előírásoknak megfelelő motorral érkezik. A CR8.90-ben teljesen új Cursor 11-es motor dolgozik +27 lóerő teljesítménynövekedéssel és +1 000 literes (12 500L) magtartállyal. A CR9.80 Tier4B-s erőforrásának maximális teljesítménye 571 Le-re nőtt (+54 LE).

A New Holland zászlóshajójaként ismert, Guiness-rekorder CR10.90 pedig 653 Le teljesítményével, SmartTraxTM gumihevederes járószerkezetével és 14-500 literes magtartályával elképesztő teljesítményre képes: 797,6 tonna búza betakarítása mindössze 8 óra alatt.

A CR modellekben megtaláljuk a New Holland legimpozánsabb fejlesztéseit: TwinPitchTM rotorok, DFRTM beadagoló dob, SmartTraxTM Terraglide gumihevederek hidraulikus csillapítással, ECOBlueTM SCR- és Hi-eSCR-technológia: a CR kombájnok az eddig létező legnagyobb teljesítményt szolgáltatják.

2900 Komárom, Puskás Tivadar 4/a.

+36 34-568-520

agrotec.hu, [email protected]