fbpx

Megegyezéssel zárult az IKR Zrt. csődeljárása

Írta: Szerkesztőség - 2014 július 02.

Új fejezet kezdődik a bábolnai IKR Zrt. életében azzal, hogy a Tatabányai Törvényszék 2014. március hó 27-én kelt 2. Cspk. 11-13-000004/20. sorszámú végzése, a Győri Ítélőtábla 2014. június hó 06. –án kelt Cspkf. IV. 25.476/2014/2. számú végzése alapján 2014. június hó 06. napján jogerőre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a csődeljárás befejeződött, az IKR és a hitelezők megállapodása életbe lépett.
Az 1973-ban, az első termelési rendszerként alapított IKR jövőjét egy együttműködés határozza meg, amit az IKR gyökerekből kifejlődött vállalkozások között valósul meg. Az IKR Együttműködés a tulajdonviszonyoktól független, szakmai kooperáció, melynek fő célja a termelők minél teljesebb kiszolgálása, a résztvevő cégek lehető leghatékonyabb működése mellett.

Az Együttműködésben résztvevő cégek:

• IKR Kereskedelmi Zrt., vezérigazgató: Szaxon J. Attila.
o Kereskedelemfejlesztés, szaktanácsadás
o Márkafüggetlen gépimport

• IKR Gépkereskedelmi Kft., ügyvezető igazgató: Bánki Lóránd.
o Massey Ferguson
o Kuhn
o Hagie
o FAO
o Kirchner
o Stetzl gépek forgalmazása

• Pannon Technika Kft., ügyvezető igazgató: Patkó Lajos.
o Mezőgazdasági gépek speciális szervize
o Autódaruk szervize (Magyarország és Kelet-Európa)
o Erdészeti és mezőgazdasági speciális gépek gyártása
o Márkafüggetlen autószerviz és autósbolt

Az IKR Együttműködés a Bábolnai Gazdanapokon (2014.09.10-13) mutatja be teljes kínálatát és szolgáltatásait a termelőknek. Nem marad el a gyakorlati bemutató sem, az IKR Gépkereskedelmi Kft. bemutatóján a Massey Ferguson traktorok és a munkagépek, valamint a Hagie permetezők munkáját tanulmányozhatják a résztvevők.
Érdemes lesz az IKR Zrt. standját már csak azért is felkeresni, mert a „nagy készletkisöprés” akció eredményeként a termelők rendkívül kedvező árakon juthatnak új és használt gépekhez, alkatrészekhez, szervizanyagokhoz, munkaruházathoz.
A termelők géphez jutását nagyban elősegíti, hogy az IKR együttműködve a nagyigmándi CornMill Hungary Kft-vel „terményért gépet” akciót szervez melynek lényege, hogy a lehető legjobb piaci áron átveszik a terményt és a gép árával vagy a lízing törlesztéssel elszámol a forgalmazóval.
Az IKR VIP tárgyalójában a már eddig megszokott vendégszeretettel fogadják vendégeiket az IKR Együttműködésben résztvevő cégek vezetői és munkatársai.