fbpx

A Pöttinger elindítja a mechanikus növényápoló termékcsaládot

Írta: Fodor Mihály - 2021 július 21.

A Pöttinger olyan mezőgazdasági gépgyártó, amely mindig lépést tart a mezőgazdasági termelési módszerek optimalizálásával. 2021. augusztus 01-től a szántóföldi növénytermesztés szakemberei a mechanikus növényápolás szegmensét lefedő rotációs kapákat, állandó nyomású kapákat és vario kapákat is kínálnak.

 

A növényvédelem fejlődik

Évtizedek óta a terméshozamok növelését kémiai növényvédelemmel biztosítják és érik el. A károsító szervezetek növekvő rezisztenciája és az integrált növényvédelem alkalmazása miatt azonban a hagyományos gondolkodásmód átalakulóban van. Ráadásul a kémiai növényvédő szerek fogyasztói elfogadottsága csökken, és az új egészségügyi és környezetvédelmi célok megkövetelik használatuk erőteljes csökkentését. A Pöttinger vállalja ezeket a kihívásokat, és a fenntartható, termény- és helyspecifikus növényvédelemhez, valamint számos más alkalmazáshoz ma már a mechanikus gyomirtáshoz szükséges növényápolási gépeket is felveszi a termékpalettájára. Ez egyaránt megfelel a biogazdálkodók és a hagyományos gazdálkodók igényeinek.

ROTOCARE – A többfunkciós növényápolás szakértője

Az új ROTOCARE rotációs kapa kíméli a terményt és sorfüggetlen, miközben maximális teljesítményt és alacsony kopást biztosít. A mechanikus gyomirtás előnyei mellett ez a gép számos más alkalmazásra is alkalmas, mint például a rögök feltörésére, műtrágya bejuttatására, a gyepszellőztetésre és a sekély szárzúzásra is. A 6,6 és 12,4 méter közötti munkaszélesség, a 10 és 30 km/h közötti haladási sebesség és az alacsony vonóerőigény révén a szükséges feladatok gyorsan és költséghatékonyan elvégezhetők.

 

Rotocare
A ROTOCARE rotációs kapa a hatalmas teljesítményért és a legjobb munkaeredményekért.

 

TINECARE – Minden téren sikeres

Az új TINECARE állandó nyomású kapa a legjobb munkaeredményeket a legnagyobb teljesítménnyel kombinálja. A szabadalmaztatott nyomórugós rendszer és a nagyméretű mélységszabályozó kerekek mellett a gép nagy szilárdságú vázzal rendelkezik, optimális súlyelosztással. Ez a kombináció a legkülső táblarészekig egyenletesen jó minőségű munkaeredményeket biztosít. A gyorsan cserélhető kések rendszere időt takarít meg. A 6,2 és 12,2 méter közötti munkaszélesség maximális teljesítményt tesz lehetővé a legnagyobb teljesítmény és hatékonyság érdekében.

 

Tinecare
A TINECARE állandó nyomású kapa egyedülálló rugós rendszerrel rendelkezik.

 

FLEXCARE – A rugalmasság találkozik a pontossággal

Egyedi kialakításának köszönhetően a Pöttinger új FLEXCARE vario kapája teljes rugalmasságot biztosít a különböző kultúrákban történő munkavégzéshez. A sortávolság, a kapaelemek munkaszélessége és az ujjas kapa finombeállításai teljesen szerszám nélkül állíthatóak. A gép pontos mélységszabályozással és terméskímélő munkával rendelkezik. Opcionálisan kamerával történő munkagépkormányzás is elérhető a még pontosabb munkavégzéshez. A vario kapák 4,7 és 9,0 méter közötti munkaszélességgel kaphatók.

 

Flexcare
A FLEXCARE vario kapa rugalmasan és szerszám nélkül átalakítható.

 

Kész – indulás!

A rugalmas és hatékony, egyértelmű felhasználói előnyöket kínáló gépek a gépi növényápolásban is keresettek. A Pöttinger új rotációs kapák, vario-kapák és állandó nyomású kapák választékával most választ ad erre. Egyszerű kezelhetőség, nagy teljesítmény, megbízhatóság és tartósság – ezek az új gépcsaládok a fenntartható és környezetbarát termelés előnyei.