fbpx

MASTER & PROGRESS

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 10.

Aki tudja, hogyan kell a gazdálkodók igényeire figyelni, és kiszolgálja ezeket, annak a siker kulcsa a kezében van. A SULKY vállalatnál a közvetlen kapcsolat az ügyfelekkel kiemelt fontosságú, a szántóföldön megfigyelik a munkamódszereiket, és a megfigyeléseket közvetlenül felhasználják termékeik tervezésekor.

A MASTER és a PROGRESS új vetőkombinációk a tapasztalatcserére, a meghallgatásra és a megfigyelésekre alapozva születtek meg. A legjobb megoldásokat dolgozták ki, hogy mezőgazdasági ügyfeleink jelenlegi és jövőbeli igényeit kielégíthessék. A MASTER és a PROGRESS projektek többéves átgondolt tervezés és kísérletek, technikai döntések és a tesztekben résztvevő ügyfelek értékeléseinek eredménye. Mindkét sorozat tagjai különleges követelményeknek felelnek meg.

MASTER PNEUMATIKUS VETŐKOMBINÁCIÓ

A pneumatikus vetőkombináció, a MASTER a robusztus felépítést ötvözi a könnyű kezelhetőséggel és a nyereséges működéssel. A masszív kialakításnak köszönhetően a MASTER vetőkombináció a legnehezebb felhasználási feltételek között is megállja a helyét, így a gazdák teljes nyugalomban és izgalmaktól mentesen várhatják a vetési időszak kezdetét. A MASTER vetőgép vásárlása a gép tartókeretének köszönhetően egy hosszú távon kifizetődő döntés, a keret terhelési határértékeit kifáradásvizsgáló próbapadon tesztelték.

A MASTER vetőgép kialakításánál fontos szempont volt az időtakarékosság, ennek megfelelően a gép nagyon könnyen beállítható. A leforgatási próba a gép hátulján, központi helyen történik. Mivel a vezetőnek korlátlan kilátása nyílik a csoroszlyasínre, a vetés alatt mindent ellenőrzése alatt tud tartani.

PROGRESS PNEUMATIKUS VETŐKOMBINÁCIÓ

A PROGRESS pneumatikus vetőkombináció egyesíti a technológiát és az agronómiát. Ennél a gépnél az innováció azt jelenti, hogy egy hátsó függesztésű vetőgépre három külön tartályt szerelnek fel, amiket egy közös kezelőfelület vezérel. Ez az új vetőgép a válasz a mezőgazdasági termesztési technikák terén bekövetkezett változásokra (vegyes vetés, sortrágyázás vetéskor, többkultúrás köztes zöldítés, gabonafélék keverése vetéskor stb.), amelyek célja a peszticidek használatának csökkentése, magas hozamok biztosítása mellett.

 


Szántóföldi tapasztalatok alapján fejlesztik

 

A Sulky vállalat számára a kihívás az volt, hogy a három tartályt úgy helyezzék el, hogy se a gép kompakt fel- építése, se az ergonómia ne szenvedjen csorbát. Ergonómiai szempontból a gépet a fejlesztők teljesen átalakították, hogy megkönnyítsék a három külön adagolórendszer beállítását. A leforgatási próbák    helyét gondosan megválasztották, és közben minden munkamenetet központosítottak, hogy a vezető pontosan, hibamentesen és a lehetőleggyorsabban elvégezhesse a beállításokat. Ehhez a Sulky kifejlesztette az új WISO felületét, ami egy iPadre vagy egy ISOBUS-terminálba tölthető, attól függően, hogy a mezőgazdasági termelő melyik felszereltséggel rendelkezik. Az iPad segítségével a gazdálkodó el van látva egy integrált WLan modullal, amellyel a kijelölt helyen elvégezheti a leforgatási próbát, anélkül, hogy vissza kellene szállnia a traktorba.

 


Technológiai szempontból is több újdonság

 

Az üzemeltető biztonságát is figyelembe vették. Egyrészről könnyebb a hozzáférés egy széles közlekedőrámpán keresztül, amely összecsukható, és egy hátsó folyosóra nyílik, amelyen keresztül a három tartály és a három adagoló könnyen hozzáférhető. A gép ezenkívül egy kézmosómedencével is rendelkezik, amelyben a gazdálkodó megmoshatja a kezét, miután érintkezésbe került a csávázott vetőmaggal.

A gép technológiai szempontból is kínál néhány újdonságot. A WISO kapcsolódási ponton és a hozzá tartozó WLan funkciókon kívül a PROGRESS vetőgép GPS-alapú automatikus indítási és leállítási funkciókkal rendelkezik az adagolóegységekhez, ami pl. a táblavégi fordulónál nyújt segítséget, és térképek is rendelkezésre állnak az automatikus mennyiségállításhoz. Lehetőség van arra is, hogy az egyes tartályokban lévő termékekhez külön térképeket rendeljenek hozzá.

Az új PROGRESS vetőgép bevezetésével a SULKY megerősíti elkötelezettségét az új agroökológiai technikák támogatása iránt. A SULKY tehát a többtartályos vetéstechnikát ezzel teszi általánossá (korábban ez csak vontatott vetőgépeken volt elérhető) és több gazdálkodó számára hozzáférhetővé.