fbpx

Már harmadik generáció a Väderstadnál Henrik Gilstring átveszi az igazgatói posztot

Írta: Szerkesztőség - 2020 október 30.

A Väderstad a világ egyik vezető vállalata a talajművelés és a vetés gépesítése terén. A vállalatnál napirenden van az utódlás kérdése, így 2022. februárjában Henrik Gilstring veszi át az elnök-igazgatói pozíciót. Henrik az alapító család harmadik generációjának képviselője, aki jelenleg is tagja a vállalat menedzsmentjének.

 

A folytonosság, a fenntarthatóság és az innováció

…a vállalat legfontosabb vezérelvei az alapítás óta, azaz közel 60 éve. A vállalat igazgatótanácsa jó előre gondoskodott az utódlás kérdéséről, mivel a jelenleg regnáló Mats Båverud nyugdíjba vonulása után Henrik lesz a vállalat igazgatója, akinek a felkészítése már el is kezdődött.

– A vállalat igazgatótanácsa és menedzsmentje ezzel a döntéssel tisztán körvonalazta a vállalat jövőképét, amely erős értékekre épül – mondja Crister Stark, az igazgatótanács elnöke. – A hosszútávra szóló tulajdonosi szerep, valamint a tulajdonosi és munkavállalói elkötelezettség segítségével tovább járjuk utunkat, amit az innováció, a stabilitás és az eltökélt vezetés jellemez. A jelen döntéssel egy zökkenőmentes és hatékony vezetőváltás alapjait fektettük le, így biztosítva az igazgatói pozíció folytonosságát. 

 

Henrik Gilstring
Henrik Gilstring

 

2022. februárjától

Henrik Gilstring előzetesen az igazgatóhelyettesi posztot tölti be, majd 2022. februárjától lesz a vállalat első számú vezetője.

– Már nagyon várom, hogy úgy vezessem a vállalatot, hogy biztosítsam annak fenntartható fejlődését, alkalmazkodva a mezőgazdaság jövőbeni változásai jelentette kihívásokhoz, valamint a globális és politikai szabályokhoz – mondja Henrik. – A Väderstad múltja elismert a mezőgazdasági gépesítés innovációja terén, erős vevői kapcsolatokkal rendelkezik, és folyamatosan növekszik. Mindez egy igazán élvezetes utazás, amely új célok elérésére sarkall bennünket. Minden lehetőséget magragadunk, hogy biztosítsuk a folytonos növekedést, és tesszük ezt vevőink és munkavállalóink érdekében.

Henrik Gilstring 35 éves, és az alapító család harmadik generációjának képviselője. A vállalat egyik tulajdonosának és vezetőjének, Christina Starknak, valamint a vállalat vezető fejlesztőmérnökének, Gert Giltsringnek a gyermeke. Többek között Gert fejlesztette ki a Tempo vetőgépek magadagoló rendszerét, ami lehetővé tette, hogy a Väderstad vetőgépe világsikerre tegyen szert ilyen rövid idő alatt.

Henrik Gilstring 2012 óta dolgozik a vállalatnál, jelenleg helyettes üzletfejlesztési igazgató, valamint a menedzsment tagja. Henrik közgazdász végzettségű, a stockholmi School of Economics-on szerzett diplomát. A jelenlegi pozícióját megelőzően kontrolleri munkakörben dolgozott a gyártás, az értékesítés és marketing, valamint a gyártmányfejlesztés részlegein.

 

Henrik Gilstring
Henrik Gilstring

 

– Igazán várom a napot, amikor átadhatom a gyeplőt Henrik kezébe, aki már most mindent tud a vállalat működéséről, a gyártásról, a termékeinkről, valamint a piacunkról. Emellett széleskörű gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik a vállalat különböző részlegeinek működését illetően, ami biztosan példás vezetővé teszi majd. Henrik teljesen kompetens és a menedzsment támogatását élvezi – mondja Mats Båverud, a vállalat jelenlegi igazgatója.