fbpx

Limitált és keresett

Írta: Szerkesztőség - 2020 április 18.

Az Agritechnica 2019 kiállításra érkezett meg – és gyorsan elfogyott. Modelláttekintésünkből kiderül, hogy miért örülnek a vásárlók.

Veszély? Nem, örömteli várakozás! Mert az AutoCult Claas Xerion 2500 modelljének tökéletességét már első pillantásra láthatjuk. Sorolhatjuk itt a két működő kormánytengelyt, a háromféleképpen elhelyezhető vezetőfülkét (igen, fel van téve, de leemelhető és áthelyezhető), a mellékelt flexibilis kábeleket vagy a nagyszerűen kialakított vezetőfülke-belsőt. Az egyetlen hátránya, hogy nem gördül, a kerekek mereven ülnek. Mivel azonban a gyantamodellek egyébként is csak álló modellek, ezen túltehetjük magunkat. Igen, drága: 159 euró. De ez csúcsmodell, és korlátozott számban áll rendelkezésre, öszszesen 333 darab készült belőle.

Az eredeti

Sok éves fejlesztés és tesztelés után a Claas 1993-ban mutatta be a Xerion eszközhordozó rendszer traktorát a nyilvánosság előtt. A gyártás 1997-ben kezdődött, eleinte alacsony darabszámmal. A tisztán vontatási munkákon kívül a járművet a forgatható vezetőfülkének köszönhetően hígtrágya-kijuttatásra vagy répa betakarítására szolgáló adapterekkel is fel lehet szerelni. A saját fejlesztésű HM8 fokozatmentes sebességváltó azonban nem felelt meg a várakozásoknak.

motor: Perkins 1306

hengerűrtartalom: 8,7 l

teljesítmény:184 kW/250 Le

sebességváltó: Claas HM-8

saját tömeg: >9500 kg

És mit gondolunk róla?

CÍMKÉK Fiat Centenario