fbpx

Lamborghini-újdonságok

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 18.

SPARK 140 és SPIRE TREND

 

A Spark erőgépekre jellemző a sokoldalúság és a hatékonyság – emellett a megnyerő és elegáns dizájnjuk mellett sem szabad szó nélkül elmenni.

A Spark 120, 130 és 140-es modellek a korábbiaknál nagyobb teljesítményre képesek, a legkorszerűbb energiatakarékos hidraulikarendszerrel szereltek, páratlan szintű komfortérzetet nyújtanak, és számos lehetőség kínálkozik a kiegészítők konfigurálására. Erre példa az Agrosky automatikus szatellit kormányzási rendszer.

A Spark traktorcsalád a régi R6-os Lamborghini-típus új változata. Az erőgépek 120-tól 140 lóerőig érhetők el. A bemutatott traktor egy 140 lóerős, highprofile változat, ez a legmagasabb felszereltségű kivitel a családban. A traktoron TLT-vel szerelt fronthidraulika és elsőhídrugózás is található.

A Spark 140 modellbe épített, a IV-es szintű kipufogógáz-kibocsátási határértékekre vonatkozó előírásoknak megfelelő, négyhengeres, 140 lóerős FARMotion motort kifejezetten a mezőgazdasági alkalmazásokra fejlesztették ki. Ez a 3849 cm³ hengerűrtartalmú egység, amely SCR (szelektív katalitikus redukciós rendszer) és külső EGR (kipufogógáz-visszavezetési) szeleppel, továbbá turbó töltőlevegő-hűtős indukcióval, töltőnyomás-határoló szeleppel és teljesen elektronikus motorvezérléssel jellemezhető, az üzemanyag-hatékonyság, valamint az ideális teljesítmény és nyomaték együttese a szántóföldön és a közúton egyaránt.

 

KÖNNYEN KEZELHETŐ, INTELLIGENS VÁLTÓ

A traktor sebességváltó-rendszere összesen 30 fokozatot kínál mindkét irányba. Az egység egy ötsebességes váltón alapul két sebességtartományban, három csoportos Powershift fokozatváltóval, hidraulikus irányváltóval, Stop&Go funkcióval és SenseClutch kuplunggal. A választható mászó funkció lehetővé teszi, hogy a munkasebesség csupán 0,134 km/h legyen, miközben a motor maximális fordulatszámon dolgozik.

A Spark traktorok a váltópozicionáló szolenoid szelepeknek, az APS rendszernek (terhelés alatt automatán kapcsoló sebességváltó), továbbá a SpeedMatching funkciónak (a váltó a terhelésnek legjobban megfelelő fokozatba kerül) köszönhetően automatikusan alkalmazkodnak a változó terhelési feltételekhez. A választható ASM funkció (összkerékhajtás és a differenciálzár kapcsolásának szabályozásáért felelős rendszer) automatikusan működésbe lépteti, illetve feloldja a differenciálzárat és a négykerékmeghajtást.

Az új Spark traktorcsalád modelljei a VRT fokozatmentes sebességváltóval is választhatók. A fejlett vezérlőszoftver három különböző üzemmódot kínál: manuális, automata és TLT. A VRT modellek páratlan komfortérzetet nyújtanak: az esetek többségében a gépkezelő ahelyett, hogy a kuplungot, a gáz- és a fékpedált használná, a joystick vezérlőkar finom mozdulataival vezérelni tudja a gépet.

 Az üzemanyag-hatékonyság és az ideális teljesítmény párosa

 

MEGBÍZHATÓ ÉS ENERGIATAKARÉKOS HIDRAULIKA-RENDSZER

A Spark 140 hidraulika-rendszere zárt szabályozási lánccal működő rendszer, amelynek nyomás- és térfogatáramszükséglet-érzékelő szivattyúja (Load Sensing) 120 l/perc maximális térfogatáramot biztosít, és tízsoros, elektronikus vezérlésű elosztókat tartalmaz. Maximális emelőképessége 7000 kg; az elektronikusan vezérelt hátulsó függesztőszerkezet egy lengéscsillapító funkciót is tartalmaz, amely tompítja a szállított eszközök által előidézett lengést.

 

LAMBORGHINI-KÉNYELEM ÉS -BIZTONSÁG

A Spark fülke teljesen új felépítésű, olyan biztonsági és kényelmi szintet kínál, amelyet csak egy Lamborghini traktor nyújthat, többek között a modern légrugós üléssel és a digitális klímával. A vezetőfülkében minden téren bőséges választék áll rendelkezésre: legyen az a szélvédő típusa, a hidraulikus vezérlés, az elektrohidraulikus kapcsolódású TLT, mint alapfelszereltség, illetve a többtárcsás nedves fék hidraulikus kézifék- (HPB) és szervo-rásegítéses PowerBrake rendszerrel.


A traktor sebességváltó-rendszere összesen 30 fokozatot kínál mindkét irányba

 


A táblavégi forduló kezelése nagyon megkönnyíti a gépkezelő munkáját

 

SPIRE TREND

EGYSZERŰ ÉS FUNKCIONÁLIS

A Lamborghini-flottában is elérhetővé válik egy új 90-100 lóerős típus, amely egyszerűsége mellett alacsony árára is büszke lehet.

Minden funkcionális extrát tartalmaz, ami a gazdálkodásban fontos lehet, vagy amit éppen a komfortérzetünk megkíván:

  • 540/540ECO TLT
  • ­15/15 vagy 30/15 mechanikus váltó, mászófokozattal
  • ­külön irányváltó ­automata függesztőkar-csatlakozás
  • ­emelt teljesítményű hárompontfüggesztés
  • klíma
  • ­kívülről vezérelhető függesztőkarok
  • ­2 vagy 3 pár hidraulikus csatlakozó
  • ­automata vonófej
  • ­programozható motorfordulat

Kiegészítő mindenes traktornak, könnyű munkára tökéletes megoldás minden gazdaság számára. Az árát egyelőre még meglepetésnek tartogatjuk.

 

A LAMBORGHINI SPARK 140 VEZETŐFÜLKÉJE TELJESEN ÚJ FELÉPÍTÉSŰ ÉS MINDEN MODERN TECHNOLÓGIÁVAL FELSZERELT

A vezetőfülkét alapfelszereltségben új hidraulikus lengéscsillapítású felfüggesztésre (Hydro Silent-Block) szerelik, amely a hagyományos lengéscsillapított függesztéssel (Silent Block) összehasonlítva akár 40%-kal is csökkenti a rázkódást. Ezen túlmenően, választható mechanikus vagy pneumatikus felfüggesztés. A vezetőfülke belsejében újdonság az InfoCentrePro vezérlőpanel, az iMonitor2 és az Agrosky rendszer. A táblavégi forduló kezelése nagyon megkönnyíti a gépkezelő munkáját.

A traktor, mivel 4-hengeres kompakttraktor, ezért inkább vetésre, univerzális mezőgazdasági munkákra a legalkalmasabb, de megfelelő gumi, illetve kerékméret választása esetén akár még sorközművelésre is használható.

Mindkét újdonság megtekinthető lesz az AgrárgépShow 2019 kiállításon.