fbpx

Kverneland LD függesztett váltvaforgató ekék

Írta: Szerkesztőség - 2011 november 22.

A szántási teljesítmény maximalizálásaA fogásszélesség 30-50 cm (12”-20”) között egyszerűen, egy csavar áthelyezésével változtatható minden ekefejnél. Ezzel Ön pénzt és időt takarít meg, növeli a szántás teljesítményét, és fajlagosan csökkenti az üzemanyag-felhasználást. A nagyobb ekék meglehetősen nagy erőhatásokat közvetítenek az erőgép hátsó felfüggesztésére, különösen az eke átfordításakor. Ennek a problémának az elkerülésére a 4-6 fejes modelleket a Kverneland egy ún. szekvenciális szeleppel ellátott vázbehúzó munkahengerrel szereli, amely automatikusan lecsökkenti az eke szélességét az átfordítás előtt; az ekegerendelyt a traktor középvonalába húzza, s így nagymértékben csökkennek a traktorra és az ekére ható káros erőhatások.

Kiegészítők széles választéka.Mindkét modell felszerelhető különböző típusú vágótárcsákkal, előhántókkal és mélységhatároló kerekekkel. A legtöbb ED-LD eke Kverneland Packomat integrált szántáselmunkálóval is kiegészíthető. A Packomat szántáselmunkálóval a szántást egymenetben elmunkálhatjuk és lezárhatjuk, ezzel csökkentjük a víz- és a szénveszteséget, valamint könnyű és középkötött talajokon akár magágyat is készíthetünk, míg kötött talajokon megspórolunk egy menetet a vetőgép előtt. Szántóföldi tesztek bizonyítják, hogy a hagyományos elmunkálással szemben a Packomattal végzett egyengetés, hengerezés, tömörítés mintegy 30% időmegtakarítást eredményez. Az integrált szántáselmunkálóval egymenetben történő szántásnak 20%-kal kisebb a vonóerőigénye. Az eszköz vontatási ellenállása határozottan kevesebb, mint a vontatott szántáselmunkálóé, és a használata sokkal kényelmesebb. A jó szántást mindig azonnal követi egy hatékonyan működő talajlezáró elem, amely a jó talajmunka lényeges feltétele. Ez a hagyományos módszer – a talaj visszatömörítése a szántás után – a leghatékonyabb elsődleges magágykészítési eljárás – de van ettől egy még jobb…Idő- és hatékonyságin előnyökA Packomat használatával Ön növeli a hatékonyságát, és időt takarít meg. A Kverneland Packomat a függesztett és a féligfüggesztett, szállítókocsis ágy- és váltvaforgató ekékhez is egyaránt rendelkezésre áll.

Tömörítő hatás több mint 1000kg-mal!?Hogyan tud a 350 kg súlyú Packomat több mint 1000 kg-os talajnyomást elérni? A válasz egyszerű: az ekét a talajba húzó erőhatásokat terheljük át a Packomat hengerre, valamint az eke tömegének egy részét is felhasználjuk a henger nyomásának megnövelésére. A henger nyomása fokozatmentesen, mechanikusan vagy hidraulikusan történik, a talajkörülményeknek megfelelően. A megoldás kulcsa a Packomat erős és rugalmas felfogató karjában rejlik, amelyet a hengergyűrűk talajba nyomására terveztek. Mindez egyenlő talajnyomást biztosít a hengernek az egész munkaszélességben.SzAKverneland Group Hungária Kft.[m3 id="megjelent-gm" ev="2010" ho="08" honev="augusztusi"]>