fbpx

„Smart Attach” – a teljesen hidraulikus gyorscsatlakozó-rendszer

Írta: GÉPmax-2021/V. lapszám cikke - 2021 november 08.

Újdonság a Kramertől

A Kramer-Werke GmbH bemutatta új, teljesen hidraulikus gyorscsatlakozó-rendszerét. Ezzel a szabadalmaztatott és fenntartható továbbfejlesztéssel a Kramer biztosítja, hogy a jövőben a szerelvényváltások – teljes rugalmasság és folyamatos, maximális teljesítmény mellett – ne befolyásolják a tervezett munkafolyamatot.

 

Kramer Smart Attach
Kramer Smart Attach teljesen hidraulikus gyorscsatlakozó rendszer

 

A Kramer bemutatta a jól ismert gyorscsatlakozójának innovatív továbbfejlesztését. Az új, szabadalmaztatott és teljesen hidraulikus „Smart Attach”gyorscsatlakozó-rendszer nagyobb termelékenységet, hatékonyságot és biztonságot biztosít. Az ügyfelek igényei itt is a középpontban álltak, ami alapvető és fenntartható előnyök elérését eredményezte. A Kramer jól ismert gyorsváltója 1963 óta a kerekes rakodók alapfelszereltségéhez tartozik, és még mindig teljesen hatékony rendszer. A széles körű elfogadottság továbbra is a továbbfejlesztés alapját képezi, amely mostanra a „Smart Attach” nevű, teljesen hidraulikus gyorscsatlakozó rendszer kifejlesztését eredményezte. Mindkét gyorscsatlakozó-rendszer méretei azonosak, így a meglévő munkagépek továbbra is használhatók.

A hidraulikus meghajtású munkagépek a járműből való kiszállás nélkül kapcsolhatók az új rendszerrel, mivel a hidraulikus körbe való bekötés automatikusan történik. A tartozékot egy egyszerű gombnyomással, biztonságos kétkezes működtetéssel rögzítik, és hidraulikusan összekapcsolják, automatikus nyomáskioldással. A csatlakozóegység integrált reteszelési kijelzőjének (zöld) segítségével a kezelő mindig láthatja, hogy a munkagéphez sikeresen és biztonságosan csatlakozik a szerelvény. Az új gyorsváltóval már felszerelt gépek esetében a kijelzőn egy megfelelő világító kijelző is megjelenik. Az új és szabadalmaztatott „Smart Attach” rendszert tehát a teljes rugalmasság teszi különlegessé. Egyrészt továbbra is használhatók a hidraulikus funkció nélküli és a hagyományos hidraulikus csatlakozórendszerrel ellátott tartozékok. Másrészt a vásárlóknak lehetőségük van a régebbi munkagépek utólagos felszerelésére vagy új, gyárilag a „Smart Attach” gyorscsatlakozó-rendszerhez igazított munkagépek használatára is, a jól bevált gyorsváltólemezzel. Ez a rugalmas megoldás egyedülálló a piacon. A szabadalmaztatott rendszer a hidraulikus tengelykapcsoló használatával azt is biztosítja, hogy a gyorscsatlakozó nem kopik. Az új „Smart Attach” gyorscsatlakozó-rendszerrel kombinált gépek teljesítményjellemzői a legmagasabb szinten maradnak. Így a Kramer nemcsak azt biztosítja, hogy a tervezett munkafolyamatot nem kell állandóan megszakítani, hanem a gépkezelők számára is könnyebbséget biztosít, akik mindig gyorsan és biztonságosan tudják használni az adott alkalmazáshoz megfelelő rögzítőelemet, hiszen az idő pénz – a mezőgazdaságban ez soha nem volt igazabb, mint napjainkban. Az új, teljesen hidraulikus „Smart Attach” gyorscsatlakozó-rendszer a mindenütt jelenlévő, nem mindig optimális eredményeket elérő silózókanál számára jelent előnyt, mivel lehetővé teszi, hogy szükség szerint gyorsan és egyszerűen átcsatlakoztatható legyen egy bálafogó villára. Végeredményben ez a teljes, maximális teljesítményű kompatibilitás biztosítja a hatékonyság célzott növelését.

 

Kramer

 

A Kramer a teljes rendszerre vonatkozóan az EK-megfelelőségi nyilatkozatot is biztosítja mind a gépekre, mind a tartozékokra vonatkozóan. A rendszert kezdetben a nagyméretű 5-ös sorozathoz, valamint a Kramer prémium 8-as sorozatának egyes gépeihez kínálják majd opcióként. Az ezekhez a gépekhez már gyárilag felszerelt tartozékok mellett a megfelelő utólagos felszerelési készletek is rendelkezésre állnak, hogy a meglévő tartozékok is utólag felszerelhetők legyenek a rendszerrel. Ezzel az innovatív és fenntartható fejlesztéssel – a teljesen hidraulikus „Smart Attach” gyorscsatlakozó-rendszerrel – a Kramer továbbra is a rugalmasságra, a tartósságra és a minőségre összpontosít.

 

FM