fbpx

Gyors, precíz és nagyon okos (videóval)

Írta: Kristóf Imre - 2020 november 25.

A John Deere 750A egy olyan nagy teljesítményű, mechanikus magadagolású és pneumatikus magtovábbítású vontatott sorvetőgép, amely csökkentett művelési technológiában, direkt vetésre is alkalmas. A 33. Bábolnai Gazdanapokon, kukoricatarlón mutatták be a vetőgép munkáját.

 

 

A vetést, mélységhatároló kerékkel ellátott, szimpla tárcsás nyitócsoroszlyák végzik, melyek aktív talajnyomása hidraulikusan állítható (max. talajnyomás 200 kg/vetőelem). A nyitótárcsát külön magnyomókerék és takarókerék követi. A maglehelyezés pontossága, a nagy állítható talajnyomás, nehéz és változó talajviszonyok között történő, valamint direktvetésre egyaránt alkalmassá teszi a gépet. Az alapfelszereltség a magtakaró boronát és a művelőút-automatikát is magában foglalja.

 

 

A 750A vetőgépek egyedülálló teljesítményében rejlő előnyök teljes kihasználásához nyújtanak segítséget a John Deere intelligens rendszerei, akár precíziós nyomonkövetést, ISOBUS vezérlést, vagy dokumentálást akarnak végezni, a John Deere saját fejlesztésű kijelzői és műholdvevő antennái lehetővé teszik bármelyik alkalmazást. A műholdvezérelt kormányzási megoldásoknak köszönhetően centiméter pontosságú navigáció valósítható meg. Nagyobb munkasebesség, precízebb éjszakai üzemeltetés, kevesebb átfedett és kihagyott terület érhető el a John Deere 750A vetőgép alkalmazásával.