fbpx

Immár 100%-ban tulajdonosa a GRIMME az ASA-LIFT-nek

Írta: Farkas Imre - 2020 július 24.

2013-ban a Grimme- csoport már megszerezte az 1936-ban alapított társaság részesedésének 70%-át, ami a továbbiakban már 100%-ban a cégcsoport kötelékébe tartozik.

Az elmúlt öt évben mind a műszaki, mind az értékesítési szintű együttműködés sokat erősödött. Ebben az időszakban a munkaerőlétszám 70-ről 130-ra nőtt. Jelentős beruházások történtek az épületekbe, a speciális gépek fejlesztésébe, gyártási kapacitásba és értékesítési hálózat bővítésébe, amely együttesen garantálják a jövőbeli növekedést. Az ASA-LIFT gépek már ma fel vannak szerelve a GRIMME leányvállalatok, az INTERNORM és a RICON kiváló minőségű alkatrészeivel. A tapasztalt, hosszú távú ASA-LIFT-kereskedők mellett az összes GRIMME értékesítési és szolgáltató vállalat, valamint a kiválasztott GRIMME Premium Partners is részt vesz az ASA-LIFT termékek értékesítésében. A gyártási kapacitás növelése érdekében 2018 áprilisában nyitották meg az új, 2200 m²-es alapterületű épületet, és új lézervágókat telepítettek. A Grimme és az Asa-Lift nemzetközi szinten, több mint 30 termékcsoportot kínál a zöldségtechnológia gépesítéséhez.

 

Egysoros TK 150 B típusú ASA-LIFT fehér káposzta betakarítógép GRIMME pirosban és az új ASA-LIFT logóval – fotó: https://www.grimme.com/

 

„Az Asa-Lift és a Grimme segítségével két erős márkával rendelkezünk a zöldségtermesztés magas technikai igényeihez. Nagy erővel folytatjuk a szegmens fejlesztését, hogy piacvezetővé váljunk az innováció, a minőség, teljesítmény, gazdálkodás és jövedelmezőség tekintetében”- mondta Christoph Grimme, a Grimme Landmaschinenfabrik ügyvezető igazgatója. Az együttműködés következő fontos lépése az ASA-LIFT márka vállalati formatervezésének beépítése a GRIMME csoportba. Az ASA-LIFT márka logója – harmonizálva a GRIMME logóval – megújul, és a gépek festése a korábbi kékről a GRIMME pirosra változik.