fbpx

IKR BPT-330 univerzális szervestrágyaszóró pótkocsi, a Magyar Termék Nagydíj pályázat díjazottjai között

Írta: Szerkesztőség - 2012 október 08.

Szeptember 4-én az Országházban rendezték meg a Magyar Termék Nagydíj pályázat átadó ünnepségét. A meghirdetett pályázaton tizenöt témakörben ötvennyolc nagydíjat osztottak ki. A díjazottak között a mezőgazdasági gépgyártókat az IKR Zrt. képviselte a BPT-330-as univerzális trágyaszóró kocsival.
A több, mint 35 éves múlttal rendelkező IKR Zrt. a magyar agrárium meghatározó, fejlesztő, szolgáltató és kereskedőcége.
A közép-nehéz univerzális traktorok száma dinamikusan növekszik, ezen erőgépekhez ideális az újonnan kifejlesztett pótkocsi.

Az IKR BPT-330 Univerzális Szervestrágyaszóró Kocsi rendeltetése többcélú, elsősorban szervestrágya szórására hivatott. A szóróhengerek azonban gyorsan és egyszerűen le és felszerelhetők. Helyükre hidraulikusan nyitható hátfal, vagy vetőgép töltő adapter szerelhető. Így az egyéb ömlesztett mezőgazdasági termények szállítására is alkalmas. Nagy rakfelületével gyors, gazdaságos és megbízható társ az anyagmozgatásban. Oldalmagasítók felszerelésével a kisebb térfogatsúlyú anyagok szállítására is költséghatékony megoldást nyújt. Ürítését a kiemelkedő billentési szöggel rendelkező hidraulikus rendszer teszi lehetővé. Az IKR BPT-330 Univerzális Szervestrágyaszóró Kocsi robusztus alvázszerkezetét korszerű, rugózott, 40 km/h szállítási sebességhez megfelelő alacsony nyomású mezőgazdasági gumiabroncsokkal szerelt háromtengelyes tridem futómű támasztja alá a lehető legalacsonyabb talajnyomás, optimális talajkövetés és minimális vonóerőigény érdekében. A kormányzott hátsó tengellyel, és a mind a hat keréken fékezett konstrukció a legmostohább körülmények között is megállja a helyét. Az ADR-által gyártott futóművön kívül, melyre a maximális tartósság és megbízhatóság miatt esett választásunk, a termék 100%-ban Magyarországon gyártott és forgalmazott alapanyagokból készül. A felhasznált jó minőségű anyagok, és a gondos korrózióvédelem együtt teszik lehetővé, hogy a gép a lehető legkevesebb karbantartással hosszú ideig hatékonyan és gazdaságosan üzemeltethető.

Főbb műszaki adatok:
Teljes hosszúság: 9380 mm
Teljes szélesség: 2460 mm
Teljes magasság: 3300 mm
Tengelytáv: 2x 1525 mm
Rakfelület nagysága: 13,2 m2
Össztömeg: 29.250 kg
Saját tömeg: 6.600 kg
Hasznos tömeg 22.650 kg