Rekord áron kelt el egy kevés üzemórás John Deere 7810

Azt hinnénk újabb rekordokat már nem döntöget a youngtimer traktorok ára Észak-Amerikában, de az elmúlt hónap árverései nem ezt mutatják.

Idén nyáron adtunk hírt róla, hogy rekordmagas áron értékesítettek egy 24 éves, 4395 üzemórás, makulátlan állapotú John Deere 7810 traktort. Akkor azt hittük a 82 500 USD ártól már magasabban nem fog ebből egykoron hazánkban is közkedvelt típusból elkelni, de nagyot tévedtünk.

 

John Deere 7810
Amint a képen is látszik lényegében új állapotban volt a kalapács alákerült 914 üzemórás erőgép – fotó: http://www.mcgrewequipment.com/

 

A Pennsylvania-ban, Seven Valleys-ban székelő McGrew Equipment Company használtgép-kereskedés árverésén egy még kevesebb, mindössze 914 üzemórás, alig egy évvel fiatalabb azonos típus került kalapács alá és olyan áron talált új tulajdonost, hogy azt álmunkban sem gondoltuk volna.

 

 

Az éppen csak a bejáratáson túlesett, 23 éves erőgép 170 000 USD áron kelt el az árverésen, amint az a videón is követhető. Az árverést nem messze (56 km), de már Maryland államban lévő Keymar-ban tartották meg november 6-án. A rekordmagas vételár a jelenlegi árfolyamon számolva több mint 54 millió forintnak felel meg. A vásárlók egyáltalán nem gyűjtők, hanem olyan gazdálkodók, akik megbízható, könnyen javítható műszaki megoldásokkal rendelkező amerikai traktorokat keresnek, és inkább ezekért adják oda egy új traktor árát.

 

John Deere 7810 fülke
A traktor fülkéjébe lépve is önmagáért beszélt a látvány – fotó: http://www.mcgrewequipment.com/

 

agrár árverés aukció erőgép használt John Deere kereskedés mezőgazdaság rekord traktor
.
.