fbpx

Giant rakodógép munkaeszközök – a teljesség igényével

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 21.

A holland Giant-gyár jelenleg 101-féle munkaeszközt kínál rakodógépeihez. A munkaeszközök 90%-át saját maga gyártja, így biztosítva azt, hogy minden munkaeszköz a legpontosabban illeszkedjen az általa gyártott gépek paramétereihez.

Átlagosan 4,7 munkaeszközt adnak el egyetlen rakodógéphez, így a tavalyi év során több mint 10 000 db különféle munkaeszközt gyártottak le vevőik részére. A munkaeszköz-gyártás továbbfejlesztése érdekében indította el a gyár vezetése tavaly januárban az első Oisterwijken kívüli gyárát Egerben. Jelenleg már több mint 40-féle munkaeszközt tud önállóan gyártani az egri Giant-gyár.

A tervezőmérnökök rendkívüli rugalmassága eredményeként gyakorlatilag minden munkaeszköz legyártható egyedi vázlatok alapján akkor is, ha az esetleg nem szerepel a munkaeszközlistában.

Idénre az építőipar és a kertészet számára is terveztek újdonságokat a rakodógépek minél szélesebb körű felhasználása érdekében.

Az építőipari felhasználók számára tartogatta a legtöbb újdonságot az idei modellév: betonkeverő, bontókalapács, megújult térkőlerakó és útmosó adapterrel bővült az elérhető eszközök listája.

A hidraulikus meghajtású betonkeverő a Skidsteer és a kompakt kategóriás Giant rakodógépekkel használható, és 80 literes űrtérfogattal érhető el.

A szintén hidraulikus működtetésű professzionális bontókalapácsot a Caterpillar-cég gyártja a Giant számára. Percenként 1 000-1 900 „ütésre” képes, 120 bar üzemi nyomás mellett.

A teljesen megújult térkőlerakó az előd modellhez képest sokkal precízebb és biztosabb lerakókarokkal rendelkezik. Segítségével gyorsabbá és hatékonyabbá tehető a térkövezés.

Az útmosó adapter 1,8 méteres munkaszélességgel, 550 literes víztartállyal rendelkezik. 9 db szórófejjel maximálisan 200 bar nyomással képes dolgozni. Opcionálisan automata visszahúzású tömlődob is kérhető rá 20 méter tömlővel és mosópisztollyal, amellyel egyéb kézi tisztítási feladatok is könnyedén megoldhatóak.

A kertészetek, parkfenntartók munkájának megkönnyítésére érkezett a sövényvágó, rézsűkasza és a megújult fűgyűjtős kasza. Ezek a gépek Standard és Large kategóriás rakodógépekre illeszthetők. A sövényvágó 1 250 mm-es vágószélességgel és maximálisan 3 400 mm-es vágási magassággal rendelkezik, két forgó késes kivitelben érhető el.

Rézsűkasza 1 200 mm-es munkaszélességben rendelhető, joystickkal történő mozgatása nagyon komfortos vezérlést tesz lehetővé. A fűgyűjtős kasza 1 200 és 1 600 mm-es vágószélességben; előbbi 420, utóbbi 510 literes fűgyűjtő konténerrel választható. Ürítési magasságának csak a rakodógép emelési magassága szab határt!

A 2015-ös év közepétől már 34-féle rakodógép található a Giant palettáján, összesen 10 kategóriába sorolva. Minden gép alapfelszereltségként súlyhoz állítható rugózású komfortüléssel, állítható kormányoszloppal, kartámasszal és biztonsági övvel szerelt. A jól áttekinthető műszerfal, a nagy üvegfelületek, az alacsony szögállásban elhelyezkedő gém jó rálátást biztosít a munkaeszközökre, és egyszerű, jó kezelhetőséget tesz lehetővé. Minden rakodógép joystickkal vezérelhető, így a hidraulika funkciók üzemeltetése és az irányítás egy kézből, könnyedén megoldható. A 4-pontos hidraulikus gyorscsatlakozás lehetővé teszi, hogy a munkaeszközöket kiszállás nélkül, pillanatok alatt lehessen cserélni.

A forgalmazott több mint 100-féle opcionális adapter közül nagy eséllyel mindenki megtalálja a maga céljának legmegfelelőbb gépet! Találkozzunk a 2015-ös OMÉK-on, ahol a Giant rakodógépek mellett számos adapter is megtekinthető lesz standunkon!

CÍMKÉK rakodógép