fbpx

GÉPmax – 2017-03 – március

Írta: Szerkesztőség - 2017 március 20.

Kedves Olvasó!

A januári rangos hazai seregszemle után februárban Párizsban, a SIMA-szakkiállításon ismerkedhettünk meg az agrárgépes világ újdonságaival. A díjazott termékeket bemutató cikkünk első részében már most sok izgalmas fejlesztésről olvashatnak, s a következő számunkban majd még részletesebb körképet adunk a látottakról.

A kiállító cégekkel folytatott beszélgetésekből változatos képet alkothatunk: volt olyan világcég, ahol a gyártás már szinte a korábbi, sokak által „megemlegetett” szinten pörög; az orosz és ukrán piac éledésével újra nőnek a gyártási átfutási idők. Ha valaki komolyabb beruházást tervez, érdemes ennek is utánanézni, megérkezik-e a gépcsoda arra az időpontra, amikor már mindenképp használni szeretnék.

Máshol óvatosabban fogalmaztak, jósoltak, főleg a tavaly nagyon meggyötört francia piaccal kapcsolatban. Az ottani termelők, gyártók, kereskedők is félnek az időjárás kiszámíthatatlanságából adódó rizikófaktoroktól. Így többen nem is várnak feltétlenül jobb eladási statisztikákat 2017-re, mint a tavalyiak. S megint mások az igazi újdonságokkal is óvatosan bántak: majd novemberben, Hannoverben – hangzott a mosolygós válasz.

Egy biztos, az elektronika még nagyobb szerepet kapott itt is, mint eddig. Az egyik vezető német gépgyártó sajtótájékoztatóján kizárólag az elektronikáról, precíziós gazdálkodásról volt szó – hiába sorakoztak a standon kombájnok, traktor- és bálázócsodák.

Ennyit a párizsi élményekről, és most nézzük, miről olvashatnak még friss lapszámunkban:

Hírt adunk például az Azuritról és a Solitair 25-ről, a Lemken idén megjelenő vetőgép-újdonságairól. Bemutatjuk az AGROmashEXPO termékversenyén Prémium oklevéllel jutalmazott DELTA FORCE szórókeretet, a Hardi vadonatúj válaszát a mezőgazdaság aktuális kihívásaira.

Lapunk 42. oldalán olvashatnak a BEDNAR Swifter magágykészítőről, illetve Gépbemutató rovatunkban a McHale változókamrás bálázói is szerepelnek. A Köckerling az AGROmashEXPÓ-n, mi pedig mostani számunkban mutatjuk be a gyártó Vitu-sorozatát, illetve a Rebell profiline frissített verzióját.

Remélem, minden olvasónk hasznos információkat és megfelelő gépet is talál a Gépmax legújabb, márciusi számában!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK