fbpx

GÉPmax – 2015-02 – február

Írta: Szerkesztőség - 2015 február 25.

Kedves Olvasó!

A januári számunkban beharangozott agrárkiállítás, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow – a rekordlátogatottság mellett – mozgalmas és sikeres szezonindítást jelentett nemcsak a gépgyártó és -forgalmazó cégek, hanem az érdeklődő termelők, döntéshozók számára is. A több mint negyvenezer látogató a Hungexpo teljes területén élvezhette a páratlan kínálatot, és – ez a később folytatott beszélgetésekből kiderült – a kiállítók gyakorlatilag azóta is az árajánlatok, specifikációk egyeztetésével vannak elfoglalva. Reméljük, hogy a lelkesedés megmarad a piacon, és az elkezdett tárgyalások valóban mindkét oldal számára eredménnyel végződnek.

Ez a szakmai rendezvény mindenképpen megérdemli, hogy lapunk friss számában kiemelten foglalkozzunk vele, így – az eddigiektől eltérően – idén nem elégszünk meg egy rövid kiállítási fotó-összeállítással, hanem a 16-30. oldalon található blokkban sok szereplőt megszólaltatunk a rendezvénnyel kapcsolatos újdonságaikról, érdekességekről, tapasztalataikról. Bár ez a jó néhány színes interjú csak részben tudja visszaadni a kiállítás hangulatát, mindenképpen hű keresztmetszetet ad a látottakról. Természetesen annyi tartalmas beszélgetéssel gazdagodtunk, hogy az interjúk sorozatát következő, márciusi számunkban is folytatjuk.

Ahogy januárban ígértük, most sem mulasztjuk el a franciaországi SIMA szakkiállítás díjazott termékeinek ismertetését: a 10-15. oldalon sok érdekes, jövőbemutató innovációról olvashatnak. Emellett a különösen sokszínű aktuális tartalmunkból ki kell még emelnem a Teszt és tapasztalat rovat friss vizsgázóját, a BARGAM GRIMAC önjáró permetezőgépet (34. old.), a Kverneland Kultistrip sávművelőt (48. old.), valamint a Landini Landpower 6L traktort (42. old.), amely szintén az AGROmashEXPO szakkiállításon debütált a nagyközönség előtt.

Végül, a teljesség igénye nélkül; a régi gépek kedvelői az oldalra szóró szervestrágyaszóró gépek elterjedéséről olvashatnak História rovatunkban.

Remélem, most is hasznos és kellemes időtöltésnek bizonyul a friss GÉPmax elolvasása!

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK