fbpx

GÉPmax – 2014-05 – május

Írta: Szerkesztőség - 2014 május 25.

Kedves Olvasó!

Míg egy hónapja a szárazság miatt panaszkodott mindenki az időjárásra, addig most, a szeszélyes április után tovább folytatódnak a heves felhőszakadások, jégesők ezzel nehezítve meg a gazdálkodó életét. Több rendezvény is emiatt maradt el, másokat pedig csak részben sikerült lebonyolítani.

Ilyen volt a Magyar Kukorica Klub Egyesület által szervezett Vetési konferencia és bemutató, amelynek az első felét sikerült megtartani, ami azonban úgy gondolom, igen érdekes és hasznos volt. Kár, hogy éppen a csattanó maradt el; a 8 különböző szemenkénti vetőgép egy-egy mintaparcellán való vetése, aminek eredményét egészen aratásig lehetett volna nyomon követni, majd a betakarításkor, a mérlegelés után a megfelelő következtetéseket levonni. Ennek a nagyon jó kezdeményezésnek, reméljük, lesz folytatása, és ha most nem is, de jövőre talán le lehet majd bonyolítani – sőt, akár mások is kedvet kapnak, és egyéb gépek forgalmazói is vállalkoznak hasonló megmérettetésre.

Azért sok eseményről tudunk így is beszámolni, ezekből tehát mostani, sőt még a következő számunkba is jut bőven.

Rákapcsoltak a külföldi gyártók is, akik egyre-másra tartják meg a nemzetközi sajtó számára rendezett gyakorlati bemutatóikat, hogy munka közben is megismerhessük újdonságaikat, vagy Hannover után 4-5 hónappal már újabb fejlesztéseikről számoljanak be.

Ezt tette a Zetor gyár is, amelyik a márciusi Techagro kiállítást, a hazai pályát választotta új modelljének bemutatására. Szintén nagy a nyüzsgés a forgalmazók háza táján is, akiknél a pályázatoknak köszönhetően jelentős érdeklődés tapasztalható.

Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon láthatta először a nagyközönség az előző hónapokban már sokat emlegetett és beharangozott, Nagy Tesztkönyv 2014 kiadványunkat, amelyet a gazdálkodók és a kereskedők egyaránt szívesen forgattak, különösen azok, akik az általuk forgalmazott gépek tesztjét is viszontláthatták a kiadványban. Reméljük, sok hasznos információt találnak majd benne azok, akik kézbe veszik ezt az újdonságot.

Az idő közben szélvész gyorsasággal telik, és rövidesen egy újabb félév végéhez érünk. Még nekünk is sokszor vissza kell számolni, mielőtt határozottan kimondjuk, hogy már öt és fél évesek vagyunk. Jóleső érzéssel fogadjuk, amikor személyes találkozások alkalmával, vagy levélben elmondják véleményüket lapunk tartalmát illetően. Természetesen, ha ez pozitív, akkor vagyunk a legboldogabbak, ha nem, azt is építő jellegűnek tekintjük.

Remélem, e havi számunkban is sok érdeklődésre számot tartó cikkel találkoznak majd! Ha idejük engedi, nézzék meg honlapunkat és facebook-oldalunkat is, ahol még több hírrel, érdekességgel tudunk szolgálni.

Jó munkát és hasznos időtöltést kívánok!

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK