fbpx

Autonóm, elektromos, kaliforniai medvebocs ültetvényekbe

Írta: Farkas Imre - 2024 június 24.

Ztractor Bearcub-24, (Medvebocs-24) egy kaliforniai fejlesztésű, teljesen elektromos, autonóm traktor zöldség-, bogyós- és szőlőtermesztők számára.

Az hevederes járószerkezetű önvezető erőgép CAT I-es szabványú, 3 pontos függesztő szerkezettel és elektromos hajtású TLT-vel egyaránt fel van szerelve. Mérnökeik prioritása az volt, hogy a Ztractor korai vásárlói számára egyedi felhasználói élményt nyújtó terméket készítsenek. A traktor állítható alvázrendszerrel rendelkezik, amely rugalmassá teszi az ültetvénysorszélességet a növények között.

A Bearcub-24 (Medvebocs-24) modell, az érzékelők, kamerák és mérőberendezések egyedi adathalmazából, valós idejű mezőgazdasági adatokat gyűjt, miközben a terepen dolgozik.

A gépi tanulási algoritmussal rendelkező IoT-keretrendszer a nagyobb hatékonyság elérése, a növények állapotának javítása és a hozam növelése érdekében minden gazdaságban értelmezi az adatokat. A gyártó saját szoftvert fejlesztett a Bearcub-24 autonóm funkcionalitásának biztosítására.

Forrás: https://ztractor.com/