fbpx

Trelleborg Tires és ABP Food Group együttműködés

Írta: Fodor Mihály - 2024 június 12.

A Trelleborg Tires az ABP Food Grouppal együttműködve büszkén jelenti be legújabb kezdeményezését, amelynek célja az üzemanyag-hatékonyság növelése a mezőgazdaságban, azáltal, hogy a felhasználók figyelmét felhívják a gumiabroncsok kiemelkedő szerepére. (Az ABP Food Group egyébként Európa egyik vezető élelmiszer-feldolgozója, amely világszerte több ezer vásárlót lát el minőségi marhahússal, és több mint 45.000 gazdálkodóból álló hálózattal rendelkezik.)

Ez a kezdeményezés egy szélesebb körű fenntarthatóság iránti elkötelezettség része, amely összhangban van az ABP PRISM 2030 (Programme for the Improvement in Sustainability of (red) Meat) programjával. Ez a program a hústermelés fenntarthatóságának javítását célozza, ezáltal is segítve a gazdákat a gazdaságok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésében, emellett javítja a termelés hatékonyságát, a biológiai sokféleséget, a termőföld és a vizek minőségét, valamint pozitív hatással bír az állatok egészségére és jólétére.

Bruce Lauder mezőgazdasági értékesítési igazgató már évek óta szorosan együttműködik a PRISM programban résztvevő gazdálkodókkal, és arról tart oktatásokat, hogy a gumiabroncsok kiválasztása és karbantartása milyen óriási jelentőséggel bír az üzemanyag-hatékonyság szempontjából. Egy nemrégiben tartott webináriumon Lauder értékes információkat osztott meg arról, hogy a helyesen megválasztott gumiabroncsok hogyan befolyásolhatják a mezőgazdasági gépek teljesítményét, és ezzel miként növelhetik a hatékonyságot, illetve jelentős megtakarításokat eredményezhetnek a gazdálkodók számára.

„Az mezőgazdasági gumiabroncsok nem pusztán hasznos kiegészítők, tartozékok, hanem a mezőgazdaságban végzett munkák kulcsfontosságú elemei. A megfelelő gumiabroncs kiválasztása ugyanolyan fontos szerepet játszik, mint maga a munkagép, mivel az általános teljesítmény és hatékonyság szempontjából is igencsak jelentős különbségeket tesz lehetővé. A Trelleborg Tires ProgressiveTraction® technológiája is bizonyíték erre, mivel fokozott tapadást ésflotációt biztosít, ami csökkenti a slipet, és ezen keresztül a járművek üzemanyag-fogyasztását.”

Amint azt Lauder elmagyarázta, a megfelelő mezőgazdasági gumiabroncs kiválasztása sokkal többről szól, mint arról, hogy a gépek akadálytalanul tudjanak mozogni a földeken, hiszen emellett még a hatékonyságról, valamint az üzemanyag-megtakarítás maximalizálásáról is gondoskodnunk kell.  A megfelelő abroncsnyomás és a futófelület kialakítása optimalizálhatja a vonóerőt, minimalizálhatja a talajtömörödést, és biztosíthatja a zökkenőmentes mezőgazdasági műveleteket.

„A Trelleborg Tires elkötelezetten támogatja a fenntarthatóságot a mezőgazdaságban” – jelentette ki Lauder. – „Az ABP Food Group-pal való partnerségünk egy újabb lépés afelé, hogy a gazdák számára elérhetővé tegyük a megfelelő választási lehetőségeket a gumiabroncsokkal kapcsolatos követelmények tekintetében. Ennek eredményeképp egy olyan környezetbarátabb, “zöldebb” jövő valósulhat meg a mezőgazdaságban, ahol a fenntarthatóság és a teljesítmény nagyobb hatékonyságot és megtakarításokat eredményez a gazdák számára.”