fbpx

Seprő-gyűjtő szerelék csúszókormányzású kompakt gépekhez

Írta: Kiss Bertalan - 2023 október 30.

A németes nevű, de amerikai cég, a Werk-Brau, egy új, gyártó- és típusfüggetlen eszközzel jelent meg, amellyel nemcsak az építkezések környékén lévő utak, sártól és egyéb szennyeződés-felhordástól történő megtisztításra alkalmas, de akár az állattartó telepek, vagy táp- és takarmány-keverő üzemek belső útjainak szintén jó szolgálatot tehet.

seprő adapter
A Werk-Brau seprő-felszedő szereléke, csúszókormányzású kompakt rakodógépekhez – fotó:  www.equipmentworld.com

Mindennapos probléma

A seprő-felszedő eszköz nemcsak a szennyeződés eltávolítására alkalmas, hanem gyűjtőtartályában a kijelölt lerakóhelyre szállítható, üríthető.

Kétféle méretben kapható: 180 cm széles, 405 literes tartállyal és 210 cm széles, 456 literes tartállyal. A tartály ürítése gombnyomásra, a kanál- billentő-funkcióval lehetséges, eközben függesztő láncok tartják a seprőgépet. Munka közben 25 cm átmérőjű, önbeálló, 360 fokban elforduló, talajkövető görgők támasztják meg elöl.

A teljes kefeház-konstrukció 6 mm-es acéllemezből készült, míg a gyűjtőtartály 3 mm-es lemezből, cserélhető élvédővel. A por- és törmelékfogó lapok vastag, de rugalmas gumiból vannak.
A kefe polipropilén szálakból készül, a hosszú élettartam és könnyű tisztíthatóság érdekében.
A forgókefét szériában egy hidromotor hajtja, percenként 30,8-42,5 liter/perc folyadék-igénnyel, míg opcióban két hidromotorral, 77-170 liter, illetve 61,8-108 liter/perc teljesítményhez. A maximális, műszakilag megengedett sebesség 200 fordulat/perc.
A seprő-felszedő szerelékekhez univerzális rögzítőkészlet tartozik, csapos füllel, de egyedi csatlakozóelemek is kérhetők, a gémszerkezet függvényében.
További opciós lehetőség, a kefeházra szerelt, 174 literes, pormentesítő víztartály és permetezőcső.   
 

Forrás: www.equipmentworld.com

Kiss Bertalan