fbpx

MGM – az egyik legnagyobb cseh permetezőgépgyártó

Írta: Farkas Imre - 2022 szeptember 30.

Az MGM as. 1995 óta a Cseh Köztársaság egyik legnagyobb permetezőgép gyártója, programjában 600-5000 literes tartálykapacitású, 10-36 méteres hatótávolságú permetezőgépekkel.

A minőségi és professzionális berendezéseiket Csehországban és természetesen külföldön is értékesítik. Exportra eddig 1500 gépet adtak el. Külhoni piacaik: Németország, Dánia, Hollandia, Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Bulgária, Oroszország, Fehéroroszország, Kazahsztán és Ukrajna.

MGM Magnum permetező
Az MGM csúcsmodellje a vontatott MGM Magnum permetezőgép – fotó: https://www.mgm.cz/

Csúcsmodelljük a vontatott MGM Magnum, amely háromféle tartálymérettel rendelhető: 4200, 5200 és 6200 Liter.  A Magnum permetezőgépek szórókeretei 18, 21, 24, 27, 28 vagy 30 méteresek. A lengőkaros paralelogramma felfüggesztésű keret kijuttatási magassága 0,5 m-től 2,2 m-ig állítható. A bal és jobb oldal szárnyak külön-külön nyithatók. Az MGM Magnum permetezőgép alapfelszereltségében már nagyon sok olyan tartozék található, amelyek a kisebb alapkivitelű MGM permetezőgépeknél elérhetők. Az opcionális felszerelés lehet például a Müller vagy a TeeJet érintőképernyős vezérlő rendszer, szakaszváltással ellátott GPS-navigáció, nyomógombos Müller Elektronik Joystick 24 funkcióval, automatikus szakaszleállás (ABSC) vagy LED-es keretvilágítás.