fbpx

McCormick: teljesítmény és technológia Bolognában

Írta: Fodor Mihály - 2022 december 09.

A McCormick komoly portfóliót állított ki a november 9-13. között Bolognában megrendezésre kerülő 45. EIMA International mezőgazdasági gépesítési rendezvényen. Az Argo Tractors márka traktorain új krómozott logók voltak láthatók, amelyek egyre inkább az új családias érzéshez kapcsolódnak, amely az egész termékcsaládot modernizálta.

McCormick

A csúcskategóriás traktorok javított kényelme, megbízhatósága és üzemanyag-fogyasztása csak néhány a McCormick szinte valamennyi modelljében megtalálható jellemzők közül, amelyeket különösen a VT-Drive, a fokozatmentes sebességváltóhoz terveztek. Az első az EazyGrip, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző és -korrigáló rendszer, amelyet az ISObuson keresztül, az Data Screen Manager segítségével működtetnek. Ez a megoldás lehetővé teszi az abroncsnyomás beállítását a különböző tevékenységekhez (szállítás és munkavégzés). Az előre beállított nyomás elérésekor automatikusan leáll. Ez megkönnyíti az optimális abroncsnyomás fenntartását. Az előnyök közé tartozik a talajtömörödés csökkentése, az alacsony üzemanyag-fogyasztás és a gumiabroncsok minimális kopása, miközben a rendszer optimalizálja a talaj terhelését.

Egy másik fejlesztés a Smart Power Zero, egy, az autóiparban használt Hill Holderhez hasonló rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a traktor bármilyen lejtőn álló helyzetben maradjon, miután a irányváltót bekapcsolták, amíg a gázpedált vagy az EasyPilot joystickot el nem kezdik használni. Ez a funkció egyidejűleg a pótkocsi fékrendszerével is kommunikál. Ez azt jelenti, hogy nem kell mindig a fékpedált használni, és biztosítja a kezelő és a munkaterület közelében tartózkodók biztonságát. A Smart Power Zero funkció további előnye, hogy a munkagépek megközelítésekor megkönnyíti azok csatlakoztatását.

További újítások találhatók a fülkében, mint például a hátsó ablak megnövelt nyitási szöge és az új monitor-tartó támasz. A karbantartás megkönnyítése érdekében egy fontos opciót is beépítettek. Ez az utólagosan kapható központi kenőrendszer, amely lehetővé teszi, hogy a traktor összes kenési pontját egyetlen bemenetről kenje, leegyszerűsítve ezzel a mechanikai alkatrészek maximális hatékonyságát garantáló műveletet.