fbpx

Egyedi építésű önjáró átrakókocsi

Írta: Farkas Imre - 2022 szeptember 28.

Vegyél egy régi John Deere gyapotszedő és kombájnt, építsd össze és pakold rá az átrakókocsid tartályát. Kész is az önjáró kiközelítő.

Az arkansasi (USA) Twist Ag kereskedő kínálatában tűnt fel az érdekes önjáró gép, de sajnos a hirdetéséből sosem derült ki az ötletgazda Farmer neve. Az viszont jól látható, hogy a magajáró átrakó öszvér milyen gépek elemeinek összeépítéséből valósult meg. A hordozó alváz két tengerentúli John Deere önjáró betakarítógép házasságának eredménye. Például a váz, a 225 LE-s 6466 AH-02 motor, a háromsebességes hidrosztatikus sebességváltó, illetve a mellső és hátsó hajtott tengely a 8820 Titan II kombájnból, a fülke pedig a 9970-es gyapotkombájnból származik.

John Deere 8882 átrakó kocsi
Három gép elemeinek összeépítéséből alakult ki az önjáró átrakókocsi – fotó: Twist Ag.

A kombájn módosított vázára egy Brent 782 átrakókocsi tartálya és rakodórendszerrel került felszerelésre. Az átrakó csiga a sebességváltóra szerelt görgős láncos áttétellel meghajtott szöghajtóműről kapja a hajtást. Az átrakókocsi kapacitása valamivel több, mint 21 tonna búza. A gépet megépítője John Deere 8882 típusnévre keresztelte. A kereskedő az érdekes, egyedi építésű átrakókocsit 39 000 dollárért kínálta és nagyon rövid idő alatt újgazdára is talált.