fbpx

Sorinjektor, kapás kultúrák tápanyag-visszapótlására

Írta: Farkas Imre - 2024 február 11.

Az innoMADE sorinjektor különösen alkalmas olyan sornövények tápanyag-visszapótlásában való alkalmazásra, mint a kukorica és a burgonya. A hígtrágya, illetve folyékony tápanyag kijuttatásának lehetősége a fejlődésben lévő növényekre jelentősen megnöveli a kijuttatásra rendelkezésre álló időintervallumot. Így nagyobb rugalmasságot biztosít, ami nagy előnynek bizonyul, különösen nagyon nedves körülmények között. A sávos kijuttatás lehetővé teszi a növények számára a tápanyagok hatékonyabb felhasználását is. Az akár 15 km/h-s haladási sebesség garantálja a nagy területteljesítményt.

A sorozatos befecskendező szelep elektrohidraulikus működtetéséhez kiegészítő opcióként távirányító (terhelésérzékelő vagy állandó áram) is elérhető. Ez lehetővé teszi a kettős összecsukás sorrendjének szabályozását és a hidraulikus reteszelő horog rögzítését a szállítási helyzethez. Ezen keresztül működik az oldalsó részek automatikus emelése a fordulóban és a pneumatikus csepegésgátló rendszer vezérlése is.

Innomade Reiheninjektor
A masszív rugós fogak (40 mm x 40 mm) egymástól 75 cm távolságra vannak felszerelve a sorinjektorra – fotó: https://www.eidam-gruppe.de/

A hígtrágya áramlásának optimalizálása érdekében a sorinjektorra gumi-acél szövetből készült, rendkívül rugalmas tömlők vannak felszerelve. A kopás csökkentése érdekében a tömlőket speciálisan kialakított tartókon és síneken vezetik át. Annak érdekében, hogy alacsony kijuttatási mennyiségek mellett is kontrolláltan lehessen trágyázni, a sorinjektor saját függőleges elosztófejjel rendelkezik, áteresztőképesség-szabályozással. A peremsorok egyik oldali műtrágyázásakor a kijuttatási mennyiség növelésére perembefecskendező rendszer (RIS) is foglalható.

Innomade Reiheninjektor
A sorinjektorra gumi-acél szövetből készült, rendkívül rugalmas tömlők vannak felszerelve – fotó: https://www.eidam-gruppe.de/

A masszív rugós fogak (40 mm x 40 mm) egymástól 75 cm távolságra vannak felszerelve a sorinjektorra. A távolság egy szorítórendszer segítségével is korlátozott mértékben állítható. A gyorsváltó rendszer a részvénycserét is leegyszerűsíti. A befecskendező csoroszlyák felhegesztett elválasztó lappal vannak felszerelve, hogy minimalizálják a talaj forgatását. A stabil és állítható magasságú szórófogak biztosítják a hígtrágyasáv tiszta befedését. Az opcionálisan rendelhető csepegtető rendszer is növeli a kívánt kijuttatási mennyiség szabályozását, és megakadályozza például a túltrágyázást a fordulókban.