fbpx

Új kaszakombináció a Fella-tól

Írta: Farkas Imre - 2022 január 28.

A Fella két kaszakombinációt és egy új frontkasza generációt mutatott be az új szezonra.

A Ramos 8612 TL és Ramos 9614 TL kaszák hidropneumatikus TurboLift vágórúd felfüggesztéssel és speciálisan kialakított karokkal rendelkeznek a nagyobb mozgásszabadság érdekében. A -19°/+30°-os megnövelt ingaútnak köszönhetően a talajszint nagyobb egyenetlenségei is tökéletesen követi.

A Ramos 8612 TL 8,30-8,60 méter között, míg a Ramos 9614 TL 9,30-9,60 m munkaszélességben dolgozik. 1610 kg, illetve 1850 kg súlyukkal kategóriájukban a legkönnyebbek közé tartoznak. Az idegen tárgyak által okozott sérülések elleni védelem érdekében mindkét modell alapfelszereltsége az újonnan tervezett „EasySwing” mechanikus ütközésvédelem.

Mellső lengőkasza
Az új Ramos 3160 FP mellső lengőkasza új generációja – fotó: https://fella.eu/

A Fella emellett bemutatta az új Ramos 3160 FP mellső lengőkasza sorozat következő generációját is, 3,10 m munkaszélességgel és robusztus homlokkerekes kaszagerendellyel. Az újonnan kifejlesztett frontkasza szársértővel és anélkül is kapható. A traktortól való kis távolság megkönnyíti a könnyebb traktorok stabil vezetését, mivel optimális tehermentesítést biztosít. A finoman állítható, rugóközpontú lengőtartó opcionális hidropneumatikával és a nagy ingaúttal optimális talajkövetést, továbbá magas stabilitást biztosít a kaszaegység felemelésekor.