fbpx

Kipufogógáz utókezelő hidrogénmotorokhoz

Írta: Farkas Imre - 2022 június 08.

A Purem by Eberspächer több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hagyományos belső égésű motorokban és hibrid hajtásokban használt emissziócsökkentő rendszerek fejlesztésében és gyártásában. A szakértők most ezt a szakértelmet használják a hidrogénmotorokhoz.

A hidrogénmotorok nagy lehetőségeket kínálnak a CO2-semleges üzemanyaggal történő meghajtási formaként, különösen a terepjáró járművekben. A H2-ICE kipufogógáz-tisztító rendszerrel az Eberspächer csoport kipufogógáz-specialistái egy kifejezetten a hidrogénmotorok kipufogógáz-utókezelésére tervezett rendszert mutattak be.

kipufogó
Kifejezetten a hidrogénmotorok kipufogógáz-utókezelésére tervezték – fotó: https://www.purem.com/

A H2-ICE kipufogógáz-tisztító rendszer biztosítja a kipufogórendszer megfelelő működését, figyelembe véve az üzemanyag speciális követelményeit. A hidrogénmotorokban is kipufogógázok, például nitrogén-oxid, valamint kis mennyiségű részecskék és el nem égett szénhidrogének keletkeznek a motorolaj útjából. Ezenkívül részecskék képződhetnek a karbamid/víz oldat adagolásakor. Az alkalmazott technológia a Purem by Eberspächer mélyreható szakértelmén alapul a fosszilis tüzelőanyag-alkalmazások kibocsátáscsökkentő rendszereinek fejlesztésében és gyártásában, amelyeket most a CO2-semleges üzemanyaghoz igazítanak. Többek között SCR-technológiákat alkalmaznak karbamid-víz oldattal redukálószerként az optimális nitrogén-oxid konverzió érdekében.