fbpx

A BKT továbbra is a fejlődés útján halad

Írta: GÉPmax-2024/III. lapszám cikke - 2024 május 21.

Az indiai székhelyű BKT, Magyarország egyik legismertebb és legkedveltebb mezőgazdasági- és munkagépabroncs márkája több mint 30 éve vezető szerepet tölt be a biztonságos, innovatív és teljesítményközpontú gumiabroncsok megalkotásában és gyártásában számos speciális ágazat számára, beleértve a mezőgazdasági, építőipari, földmunka-, kikötői, bányászati, targonca- és erdőgazdálkodási iparágakat.

Úttörő technológiájuk és a folyamatos fejlesztés iránti elkötelezettségük a választott abroncspartnerré tette azok számára is, akik a bolygó legnehezebb környezetében dolgoznak. Öt kontinens több mint 160 országában működő disztribúciós partnereik révén globális ügyfélbázist szolgálnak ki. Bárhol legyenek is a felhasználói ügyfeleik a világon, és bármilyen feladatról is legyen szó, a BKT rendkívül büszke arra, hogy együtt dolgozhat velük.

A Marso Kft., a BKT abroncsok magyarországi hivatalos importőre közel 20 éve forgalmazza Magyarországon a BKT termékválasztékát. A gyár részéről a fejlesztés folyamatos és töretlen, havonta 10–20 új termékkel, új mintával jönnek ki, ami egyúttal azt is jelenti, hogy teljesen új méreteket is hoznak a palettára, nemcsak a régieket fejlesztik. Ennek köszönhetően a mára elérhető teljes termékválasztékuk több mint 3800-féle termékből áll.

Fontos megemlíteni, hogy ha csak a mezőgazdasági abroncsok gyártását nézzük, egy-egy méretből akár 5-6-félét is készítenek, az igényeknek megfelelően, mindezt a legkorszerűbben. Például a 600/70 R30-as méretből a Marso Kft. négy fajtát is tart, az eltérő felhasználói szegmensek számára. A BKT abroncsokat a piaci bevezetésük előtt hosszú és tartós tesztelésnek vetik alá. Saját gyári tesztpályájuk Olaszországban és az USA-ban található. Jellemző a gyár elképesztően dinamikus növekedésére, hogy az elmúlt 20 évben már a 4. gyáregységüket nyitották meg, és 2025-re a jelenlegi gyártási kapacitásukat is megduplázzák. Érzékeltetésképpen, ez már a kezdetinek a 10-szerese lesz!

Bkt Agrimaxfactor
Az új generációs BKT AGRIMAXFACTOR tökéletesen megfelel mind a szállítási, mind a talajművelési műveletekhez

Fontos megemlíteni, hogy a BKT kiemelt figyelmet fordít a fenntartható és környezettudatos működésre, ami azt jelenti, hogy a működéshez szükséges energia egy jelentős részét saját maguk állítják elő napenergiával és szélerőművekkel. Világszinten meghatározó abroncsgyártóként a kiszámítható alapanyag-ellátás érdekében saját koromgyáruk garantálja az egyenletes és kiváló minőséget.

A BKT-termékek minőségéről elmondható, hogy gyakorlatilag nincs garanciális probléma az abroncsokkal. Az évi több 10 000 db eladott abroncsból szinte nem jön vissza gyártásból eredő garanciális probléma miatt. Egyébként sem lehet semmiféle félelmük a magyar felhasználóknak, ugyanis az 5 év kiterjesztett teljes gyártói garancia révén mindenki biztonságosan használhatja a BKT abroncsokat. Ennek keretében gyártásból eredő hiba esetén minden BKT márkájú abroncsot a vásárlástól számított 5 évig új abroncsra cserélnek, függetlenül attól, mennyire kopott az adott abroncs!

MEGÉRKEZETT A JÖVŐ ABRONCSA A FÖLDEKRE

Magától értetődik, hogy az iparágak fejlődésével az igények is változnak. A legfrissebb piaci trendekből, valamint a vásárlói és felhasználói visszajelzésekből kiindulva legújabb termékük, az AGRIMAXFACTOR egy nagyobb abroncs iránti keresletre adott válasz. Az új generációs BKT AGRIMAXFACTOR a 70-es szériájú traktorokhoz készített abroncs, amely tökéletesen megfelel mind a szállítási, mind a talajművelési műveletekhez. A technológia és az esztétikai formatervezés igazi remeke tele van egyedi és innovatív tulajdonságokkal.

Az AGRIMAXFACTOR – izgalmas módon – az első olyan abroncs is, amelyen megjelenik az „e-ready” logó, a BKT elektromos mobilitás iránti elkötelezettségének jele! A továbbfejlesztett futófelület kialakítása műszaki szempontból a megnövelt bordahossz, a bordák tájolásának és szögének megváltoztatása révén javult, a jobb kezelhetőség és a sima úttartás érdekében. Ezek eredményeként kisebb lett a gördülési ellenállás, és az 5%-kal megnövekedett talajjal történő érintkezési felület csökkentette a zajérzékelést az utastérben.

Az AGRIMAXFACTOR kiváló stabilitást és gyors kormányzási reakciókat biztosít még nagy sebesség és magas igénybevétel mellett is, köszönhetően a rendkívül erős poliészter vázszerkezetének. A BKT-nál ügyfeleik kényelmére törekednek, az AGRIMAXFACTOR megnövelt kényelme pedig további előnye ennek a termékújdonságnak.

Agrimax factor gumi tulajdonságok

Az AGRIMAXFACTOR általános előnyei közé tartozik a nagyszerű kezelhetőség, a kiváló tartósság és a csúcsminőségű vezetési kényelem! Ezek mind az egyre nehezebb gépek sajátos követelményei, beleértve az e-járművek akkumulátorcsomagjainak nagyobb súlyát.

Az AGRIMAXFACTOR sorozat ezért tökéletes az Ön traktorához – különösen akkor, ha a mindennapi feladatai közé tartozik a fuvarozás és a talajművelés. Az AGRIMAXFACTOR megbirkózik a nagy sebességgel és a nagy igénybevétellel!

Bkt Agrimaxfactor Karkasz
A továbbfejlesztett futófelület kialakítása a megnövelt bordahossz, a bordák tájolásának és szögének megváltoztatása révén javult

TÖBB, MINT EGY ÚJ ABRONCS

Az elektromos járművek arányának növekvő tendenciája korunk egyik alapvető változása, amely számos kihívást jelent az abroncsipar számára. Az akkumulátorok és a villanymotorok többletsúlya miatt erősebb abroncsvázra van szükség, amely nagyobb teherbírást biztosít. Az elektromos járművek magasabb nyomatékszintje hatással van a gumiabroncsok kopására és teljesítményére. Ezért mind a futófelület mintázatát, mind a futófelület keverékét módosítani kell. Ezenkívül a gumiabroncs szerkezetét, különösen az oldalfalat hozzá kell igazítani az elektromos járművek speciális teljesítménykövetelményeihez.

Az AGRIMAXFACTOR abroncscsalád mindezeket a változásokat egyesíti és megtestesíti, így az AGRIMAXFACTOR valóban „e-ready”. Ez a logó kiemeli a BKT elkötelezettségét az elektromos mobilitás iránt.

Az új AGRIMAXFACTOR abroncsok már 22 méretben elérhetők és rendelhetők a BKT palettájáról.

Simon Zsolt