fbpx

Lexus GX – új jelenlét a luxus SUV-k világában

Írta: GÉPmax-2024/II. lapszám cikke - 2024 április 29.

A vadonatúj Lexus GX luxus SUV a funkcionális esztétika és a jellegzetes megjelenés ötvözésével a masszív kifinomultság harmonikus egyensúlyát árasztja.

A GX erőteljes frontmegjelenésének meghatározó eleme az egységes hűtőrács, miközben megőrzi a márkára jellemző dizájnt, amelyet a háromsugaras LED-es fényszórók hangsúlyoznak. Aerodinamikus vonalaival, krómozott elemeivel és prémium fényezéseivel a Lexus külső részletekre fordított aprólékos figyelme érezhető.

A motorháztető alatt a 2024-es Lexus GX két hajtásláncot kínál. Az Egyesült Államokban bevezetésre kerülő modellnél a szabványos 3,4 literes ikerturbós V6-os motor 349 lóerős. A hibrid hajtáslánc egy későbbi időpontban válik elérhetővé az USA-ban. Az autó műszaki innovációit tekintve egy sor szabványos terepfunkció, beleértve a Multi-Terrain Select (MTS) lehetőséget, segíthet a gázpedál és a tapadás szabályozásában, illetve ilyen újdonság a Crawl Control, amely érzékelők segítségével szabályozza a gyorsulást, illetve a fékezést a kihívásokkal teli terepen.

Farkas Imre