fbpx

Dizájnt, technológiát és biztonságot kínál új Ford F-LINE

Írta: Farkas Imre - 2024 június 21.

A Ford Trucks bemutatta az F-LINE új sorozatot, amely három szegmensben – közúti teherautók, építőipari teherautók és nyergesvontatók – modern dizájnt, hatékonyságot és maximális üzemidőt kínál ügyfeleinek.

A Ford Trucks, a nehézhaszonjármű-ipar globális márkája bemutatta új F-LINE sorozatát. A „Sharing the Load” víziója által ihletett Ford Trucks a piaci kereslet és a vásárlói igények elemzése alapján tervezte meg az F-LINE sorozatot. A hatékonyságra, elégedettségre és megbízhatóságra összpontosítva az ügyfélélmény minden szintjén, a sorozat innovációjával és sokoldalúságával lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a nehéz haszongépjármű-ipar vásárlóinak szélesebb körét

Az üzemeltetők 9 és 13 literes motorok közül választhatnak: előbbi 330 lóerős, utóbbi pedig 420 és 450 lóerős teljesítményszinten érhető el. Az erőforrások ZF automata váltóval vagy 9 sebességes Eaton váltóval egyaránt társíthatók. Opcionálisan pedig hidraulikus retarder is rendelkezésre áll. Hajtásképlet terén 4×2-es, 6×2-es, valamint 8×2-es változatok közül lehet választani.

Ford F-LINE sorozat
A Ford Trucks bemutatta az F-LINE új sorozatot, amelyet három szegmensben – közúti teherautók, építőipari teherautók és nyergesvontatók – kínál ügyfeleinek – fotó: https://fordtrucksglobal.com/products

Az új F-LINE a csatlakoztatott járműtechnológiával hatékonyabb

Az F-LINE sorozatban is kínált ConnecTruck segítségével az ügyfelek a webportálon vagy mobiltelefonjukon keresztül bármikor csatlakozhatnak járműveikhez. Járműveiket a térképen figyelve élő járműadatokat és korábbi járműhasználati rekordokat kaphatnak, pillanatok alatt. Hatékony megoldásokat kínál, amelyek 100%-ra növelik a jármű üzemidejét, és optimális teljesítményt biztosítanak, például a távdiagnosztikát és a szoftverfrissítéseket a csatlakoztatott járműtechnológiáknak köszönhetően. A Ford Trucks járművek állapotát távolról, valós időben figyelik. Ezzel a technológiával a Ford Trucks távolról azonnal felügyeli a járműadatokat, és célja az üzemidő növelése azáltal, hogy prediktív távdiagnosztikai algoritmusokkal avatkozik be, mielőtt a járműveket az úton hagynák.

ford_f-Line_fulke
A 9 hüvelykes multimédiás kijelző lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy számos funkciót kezeljen a járműben – fotó: https://fordtrucksglobal.com/products

A formatervezést az F-MAX ihlette

Az F-LINE sorozat utasterét és külső kialakítását az F-MAX ihlette az ergonómia, a kényelem és a hatékonyság fokozása érdekében fejlesztették ki. A belső kialakítás az optimális kényelmet és minőséget hangsúlyozza, míg a külső kialakítás stílusos, dinamikus és feltűnő megjelenést biztosít. A 9 hüvelykes multimédiás kijelző lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy számos funkciót kezeljen a járműben. A megújult ülésanyagok, az új kormánykerék és a vezérlőgombok fokozzák a vezetési kényelmet. Az újratervezett hűtőrács, lökhárító, fényszórók, sárvédők, ajtó- és tükörborítások egyesítik az erőt és a stílust, miközben az ergonómiát is fokozzák azáltal, hogy a megújult dizájnnak köszönhetően könnyebben be- és kiszállhatunk a járműből.

Biztonságos vezetés a legújabb technológiákkal

Az F-LINE sorozat a biztonságtechnikai technológiával megtámogatott vezetési élményt is jelenti. A holttér információs rendszer, a tolatókamera, a közlekedési tábla felismerő rendszer, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer, a vészleállító jelzés és az alkoholblokkoló-előkészítő biztosítja a biztonságos utazást minden úton. Az ütközés-asszisztens gyalogosérzékelővel, az intelligens adaptív sebességtartó automatika Stop & Go funkcióval, az automatikus távolsági fényszóró asszisztens és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer biztonságosabb és élvezetesebb vezetési élményt nyújtanak a sofőrök számára.

A Ford Trucks elkötelezett amellett, hogy termékportfóliója 2040-re teljes egészében zéró emissziós járművekből álljon. Ezzel a céllal a vállalat követi az általa elindított átalakítási ütemtervet a zéró károsanyag-kibocsátású, összekapcsolt és autonóm technológiákkal a nehéz haszongépjárművekben. „F generáció” néven.