fbpx

Az Amos Power két autonóm traktort dobott piacra

Írta: Farkas Imre - 2024 március 07.

Az Amos Power csapata két autonóm traktort fejlesztett. Az A3-as és A4-es modell között mindössze a szélességi méretben van eltérés. 

Mindkét típus 4-8 órás üzemidőt kínál, legfeljebb két órás újratöltési idővel, valamint teljesen elektromos TLT-vel. Az önvezető elektromos erőgépek 75-85 lóerősek. Teljesen önállóak, képesek az akadályok automatikus észlelésére. beleértve a pótkocsi automatikus betöltését, a terepfeltérképezést és a munkaeszközök bekapcsolását.

A 2016-ban alapított Redshield Electronics egy iowai szoftver- és hardverfejlesztő, amely lehetővé teszi a mezőgazdasági járművek autonómiáját. Kínálatuk járművezérlőket, látásérzékelőket és küldetésvezérlő szoftvereket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik az Amos számára, hogy kategóriájában a legjobb autonómiát kínálja az új fejlesztésű erőgépeihez. A fejlett gépi tanulási algoritmusok, a legkorszerűbb sztereó kamerák, radar és speciális grafikus processzorok lehetővé teszik az Amos számára, hogy a kezelő beavatkozása nélkül lássa, értelmezze és reagáljon a jármű körül zajló eseményekre.

amospower
Munkafeladattól függően, 4-8 órán át képes egy feltöltéssel önállóan dolgozni – fotó: https://www.amospower.com/

Képesek észlelni egy objektumot, elemezni azt, majd eldönteni, hogy mi a legjobb út az adott objektumhoz képest. Egyes esetekben ez magában foglalja azt is, hogy megkerüli és folytatja az útját. A munka elvégzése közben az egység feltérképezi a táblát, lehetővé téve a kezelők számára, hogy áttekintsék az adatokat, és eldöntsék, mi a legjobb módja a tábla megközelítésének a jövőbeni szántóföldi műveletek érdekében. Az Amos A3 és A4 önvezető modellek a teljesítményleadó tengelyükön 34-40 LE átadására képesek, hátsó függesztőszerkezetük CAT II szabványú.