fbpx

Agrico 4+ – Afrikában nem a dizájn a lényeg

Írta: GÉPmax-2023/III. lapszám cikke - 2023 június 24.

A nemzetközi piacon az öntözőrendszereiről ismert dél-afrikai Agrico nem csak ebben a szegmensben van jelen saját hazájában.

A fokvárosi gyártó komoly törzscsuklóstraktor-kínálatot mondhat magáénak, amelyet főleg az afrikai kontinensen értékesít. A hat modellből álló széria 228-550 LE teljesítménytartományt fed le. A traktorokban Daimler Chrysler dízelmotorok szolgáltatják a nyomatékot, amelyet Powershift sebességváltók továbbítanak.

Agrico traktorok
A fokvárosi gyártó komoly törzscsuklóstraktor-kínálatot mondhat magáénak, amelyet főleg az afrikai kontinensen értékesít (fotó: https://www.agrico.co.za/)

A két felső modellben 6/1 fokozatot biztosító Allison váltó, míg a másik négy modellben 6/3 fokozatú ZF váltómű gondoskodik a nyomatékátvitelről a ZF tengelyek felé. Az elég egyszerű, robusztus megjelenésű, illetve felépítésű erőgépek légkondicionált fülkéje nem az ergonómia csúcsa, de az ottani igényeket kielégíti, és teljesíti az ROPS biztonsági szabványokat is. Felszerelhető a traktor a precíziós gazdálkodásban való alkalmazáshoz GPS-rendszerrel.

Farkas Imre