fbpx

Új kinevezés a Fendtnél

Írta: Fodor Mihály - 2024 május 02.

Christian Erkens 2024. szeptember 1-jétől az EME (Európa és Közel-Kelet) disztribúciós menedzsment alelnöki pozíciót tölti be, Jürgen Linder utódjaként.

Christian Erkens

Christian Erkens a marketing és az értékesítés területén sok éves tapasztalatot és sikert tudhat magáénak. Új feladatkörében ő és csapata fogja továbbfejleszteni az AGCO kereskedői hálózatát az EME régióban azzal a céllal, hogy a jövőben még hatékonyabban támogathassák a gazdálkodókat és a vállalkozókat. Ennek érdekében szorosan együttműködik majd az AGCO értékesítési partnereivel, az egyes AGCO márkákkal, valamint azok regionális értékesítési csapataival és az After Sales részleggel.

Az Ansbachban végzett ipari mérnöki tanulmányait követően Christian Erkens 2002-ben csatlakozott az AGCO-hoz. Az értékesítés és a marketing területén betöltött különböző pozíciók után 2013-ban a németországi Country Manager pozíciót töltötte be, ahol az összes AGCO-márkáért, az értékesítés utáni támogatásért, valamint a teljes szervizért való felelőssége mellett a németországi kereskedők fejlesztése is az ő hatáskörébe tartozott.

A Fendt EME értékesítési igazgatói szerepét 2015-ben vette át. Ebben a minőségében átszervezte és kibővítette a teljes kereskedői hálózatot, átcsoportosította és újraszervezte a Fendt európai értékesítési csapatát, valamint nagy sikerrel irányította a Fendt Full-Line termékpaletta bővítését. Nemzetközi csapatával jelentősen hozzájárult a Fendt európai piaci részesedésének növekedéséhez.