fbpx

Ez az ország legsikeresebb gépgyára!

Írta: Kohout Zoltán - 2019 október 31.

A CLAAS Hungária Kft. Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb vállalataként belső versenyt indított munkavállalói számára, hogy megtalálja a legjobbakat.

Gyárt, tervez, fejleszt

A megmérettetés során minden csapat egy-egy gyárat irányíthatott a szimulációs felületen, és megtapasztalhatta, hogy bizonyos döntések, hogyan befolyásolták a termelést, illetve a gyár sikerességét. A győztes kollektíva magáénak tudhatja „A legsikeresebb gyár” címet. Az első helyezett az Anne and the Barberians csapat lett. A törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft. mezőgazdasági gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozik, és évek óta megrendezik nagysikerű mérnököknek szóló versenyüket. Idén már saját kollégáik is megmutatták, ki lenne a legjobb egy gyár élén.


CLAAS belső gyárszimulációs verseny

Belső gyárszimulációs verseny – most először!

Ön is kipróbálná magát egy gyár élén? Megtapasztalná, hogy egy-egy döntés, hogyan befolyásolja a termelést? Nyáron ezzel a felhívással indult a CLAAS gyár dolgozóinak szóló verseny, amelynek során több fordulón keresztül egy adott vállalat működésével kapcsolatban kellett döntéseket hoznia a csapatoknak. Ezek befolyásolták a termelést, illetve a gyár sikerességét is. A versenyzők az első fordulókban egy online felületen tudták nyomon követni a döntéseik következményeit. A CLAAS csapatok október 29-én a negyedik és ötödik fordulóban élőben mérték össze tudásukat, ahol kiderült, hogy kinek a döntései hozták a legtöbb profitot!

Október – a CLAAS hónapja

Mozgalmas hónap ez a CLAAS számára, hiszen a vállalat elnyerte a HR tevékenysége alapján a HRKomm Award 2019 Ezüst díját, amellyel a Z generáció felé történő kommunikációját ismerték el a cégnek. Október utolsó hetét pedig egy CLAAS nappal kezdte a vállalat a BME-n, hiszen CLAAS együtt lenni! A rendkívül izgalmas próbatételek során legókombájnt építettek a mérnök jelöltek, távirányítós traktorokkal versenyeztek, bemutatkozó CV videókat készítettek, és a blind box nevű tippelős játékban kitalálták, mi van a dobozban. Az érdeklődök a korábbi UniTech versenyzők által épített kombájnokkal ügyességi vetélkedőn vettek részt, illetve megismerkedhettek a CLAAS Hungária Kft. gyakornoki programjával is. A napot kötetlen sörözéssel zárták az egyetemisták, ahol a modern gyárakról és a mezőgazdasági gépgyártásról beszélgettek.

(Olvassa el portálunk munkatársának a törökszentmiklósi gyár fejlesztési igazgatójával készült interjúját: Csanádi Tamás szerint jelentős potenciál van a hazai mezőgépgyártásban.)