fbpx

Egyszerű és hasznos fejlesztés a Capello-tól

Írta: Farkas Imre - 2020 május 29.

A moduláris építésű Quick-Up meggyorsítja és egyszerűsíti a kukoricacsőtörő adapter kombájnnal és az önjáró silózóval történő közös használatát.

A csuhéleveles kukoricacső-zúzalék készítéséhez az önjáró silózókat a kombájnoknál alkalmazott hagyományos kukoricacsőtörő adapterrel kell felszerelni. Az olasz Capello annak érdekében, hogy az arató-cséplő gépekre szerelhető, saját gyártású kukoricacső-törő adapterei átszerelés nélkül, kompatibilisek és gyorsan felkapcsolhatók legyenek az önjáró silózókra, utóbbiakhoz egy Quick-Up elnevezésű, moduláris gyorscsatlakozó-adagolókeretet fejlesztett ki. Az új kapcsolóegység segítségével nem kell külön csőtörő adaptert vásárolni a silózóhoz, vagy bonyolult kapcsoló keretet szerelni a kombájn adapterére, hogy csatlakoztatható legyen.

A Quick-Up-val gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható a kombájn csőtörő adaptere a silózóra – fotó: https://www.capelloworld.it/

A silózó az adagoló-etető rendszerére, mint egy sima silózó adaptert, felkapcsolja a Quick-Up-ot, majd egy kar segítségével reteszeli a kapcsolatot. Ezek után rá áll a kombájn kukoricacsőtörő adapterére, és az előbbiekhez hasonlóan a Quick-Up gyorscsatlakozó kerete segítségével, egy mozdulattal felkapcsolja, majd a TLT-összeköttetés létrehozását követően indulhat a munka. A Quick-Up rendelkezik egy nagy átmérőjű, középen dobólemezes adagolócsigával, az egyenletesebb terményáramlás elősegítéséhez. Konfigurálható a piacon jelenleg elérhető CLAAS JAGUAR, John Deere 8000-es, és New Holland FR önjáró silózók típusaihoz.