ROLLANT 520: Megbízható minden körülmény között

A CLAAS bemutatta az új fixkamrás körbálázóját. Az új alapmodell az 1,25 méteres fixkamrás szegmensben új tömörítőhenger-koncepcióval, optimalizált lánckenéssel és modern dizájnnal kerül a piacra. A géphez különböző vágóasztal, rotor és rendfelszedő-változatok érhetők el.

Új tömörítőhenger-koncepció a tökéletes bálákért

A ROLLANT 520 a bálákat 1,25 méter átmérővel és 1,20 méteres szélességgel készíti. Összesen 16 tömörítőhenger – amelyből 8 db 3 mm vastag, a másik 8 db pedig 4 mm vastag acéllemezből készül – képezi a tömörítőkamrát. A tömörítőhengerek bordás profilja a bálák tökéletes forgatásáról gondoskodik, még száraz körülmények esetén is. Az alátámasztás feladatát és az erőátvitelt az oldalsó tengelycsonkok veszik át. Ezek a hengertestre vannak felcsavarozva, így szükség esetén, akárcsak a tömörítőhengerek csonkjai, egyesével is cserélhetők. Ez a konstrukció már a ROLLANT 620 és 540 esetében bizonyított, és most ebben a kamraméretben is rendelkezésre áll.

A tömörítőhengerek meghajtása mindkét oldalon történik. A rotor, a fő meghajtás és a bálakamra-ajtó is 1,00 colos Tsubaki hajtóláncokkal van szerelve. A láncok kenését egy 4 literes olajtartályból látják el, állítható excentrikus szivattyúval. A kenés független az átmenő anyagmennyiségtől, így igény szerint és nagyon pontosan, a láncszemek forgáspontjában történik.

A tömörítőnyomást a bálakamra-ajtó záró munkahengere vezérli. A legnagyobb bálanyomás elérése érdekében a munkahengereknél akár 150 bar nyomást is lehet alkalmazni. A ROLLANT 520 modellhez opcióban az MPS II rendszer is elérhető. Ennél egy három tömörítőhengerből álló egység belóg a bálakamrába, a báláknak kiegészítő tömörítést és egyenletes bálaformát biztosítva.

Nagy teljesítményű rendfelszedő az optimális anyagáramért

A ROLLANT 520 modell szecskázós ROTOCUT, továbbítórotoros ROTOFEED és rafferes változatban érhető el. A 2,10 méter széles (1,85 méter rafferrel), vezérelt rendfelszedő biztosan veszi fel a terményt. Opcióként terményleszorítóval is kapható. Ez utóbbi kis rendeknél javítja a terményáramot, és támogatja az egyenletes bálaforma-képzést. Két oldalsó továbbítócsiga szállítja a terményt biztosan a rotorhoz. Az opciós szecskázóban 14 kés dolgozik, 70 mm-es elméleti vágáshosszal. A kések egyedi idegen test elleni védelemmel rendelkeznek

A ROLLANT 540 bálázónál alap a hátsó kötözés, de opcióban kérhető akár a zsineges kötözéssel is kombinálva. A két kötözési mód közötti váltás szerszám nélkül elvégezhető. A gép jobb oldalán található csúszda segítségével egyszerű a kötözőanyag betöltése. A csúszdán egy plusz tekercs is tárolható.

A bálázót a CLAAS OPERATOR terminállal lehet kezelni.

 

 

 

bálázás bálázó Claas körbálázó rendfelszedő szecskázó

Összes rovatunk