Díjnyertes Fendt traktorok

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat kapott az Axiál Kft. Fendt 900 Vario MT gumihevederes traktorszériája az AgrárgépShow 2019 Kiállításon.

Egy teljesen új, hevederes traktorszéria: Fendt 900 Vario MT

– Az új Fendt 900 Vario MT hevederes traktorszéria modelljei 380, 405, és 431 lóerősek. A gumihevederes járószerkezetüknek köszönhetően kiválóan alkalmasak nehéz, vonóerő-igényes munkák végzésére. A Fendt 900 Vario MT optimális lehetőségeket teremt lankás területek, valamint szántóföldek korai és talajkímélő megmunkálására. Kiváló menettulajdonságai főleg csapadékos, nehéz időjárási körülmények között mutatkoznak meg ismertette a gép tulajdonságait Nagy Róbert, az Axiál Kft. Fendt termékmenedzsere.

Nagy teljesítmény ellenére kis fogyasztás

A Fendt hevederes 900 Vario MT a legnagyobb nyomatékhoz és a legkisebb üzemanyag-fogyasztáshoz tartozó ideális fordulatszám-tartományban dolgozik. Az alacsony fordulatszám a teljes hajtásláncra jellemző, növelve annak hatékonyságát és csökkentve a zajterhelést. A gyakorlatban használt fordulatszám tartomány (1200-1700 ford./min) lényegesen a hagyományosan használt motoroké alatt található és tökéletesen illeszkedik a motor optimális fogyasztási jelleggörbéjéhez. Ehhez jön még egy automatikafunkció, melynél a motorvezérlő szoftver a motor fordulatszámát automatikusan 1000 fordulatról 800 fordulat/percre csökkenti, ha a traktor „parkoló állásba” kerül.

Négy elemből álló rugózási rendszer

A fotómű- és a fülkerugózás kombinációja a lengések jelentős csökkenését eredményezik. A gyakorlatban a gépkezelők ezt közúton a nagyobb sebességeknél, a szántóföldön pedig a jelentősen javuló menettulajdonságokon keresztül érzékelik. A hevederes járószerkezettel szerelt széria új rugózási rendszere négy elemből áll össze: légrugós vezetőülésből, kétpontos fülkerugózásból, új elsődleges rugózásból (SmartRide) és áttervezett heveder ConsantGrip rugózásból.

Fendt VarioDrive – maximális vonóerő és megnövelt hatékonyság

20 méter/óra és 40 km/óra között, fokozatmentesen állítható sebességet tesz lehetővé az új hajtómű ismertette tovább a gép tulajdonságait Nagy Róbert. Amint az a Fendt 1000 Vario révén ismert, úgy a Fendt 900 Vario MT is a mechanikus-hidraulikus teljesítmény-elágaztatásos hajtásláncának nagy hidromotorjai révén tűnnek ki. Itt is egymástól függetlenül mozognak a hidromotorok és a második hidromotor terheletlen állapotban – nagy sebességek esetén – a hajtásláncból kikapcsolásra kerül. Ezzel csökken a vontatási veszteség, ami lényeges hatékonyságnövekedéshez vezet. Az eredmény: maximális vonóerő a talajon – a meghajtás legkisebb megszakadása nélkül ­– illetve a szántóföldek (táblák) között sincs szükség menettartomány váltásra.


Nagy Róbert

A gépvezető kényelme érdekében

Az új Fendt 900 Vario MT hevederes traktorszéria vezetőfülkéi sok helyet, kiváló kilátást és kezelői kényelmet kínálnak. A 10,4”-os érintőképernyős terminálon keresztül kényelmesen beállíthatók és felügyelhetők a gépparaméterek. A gép kezelése egyénre szabottan és gyorsan, az ismert multifunkcionális joysticken keresztül történik.

no