fbpx

Cserbenhagyás miatt indult eljárás

Írta: Barna Ferenc - 2021 augusztus 04.

Egy bálákat szállító – traktor és pótkocsiból álló – szerelvényt szorított le egy kamion 2021. július 30-án, 13 óra körül előzés közben. A balesetet okozó jármű megállás nélkül továbbhajtott, ezzel a cserbenhagyás vétségét elkövetve; a mezőgazdasági vontató vétlen volt.

 

Mezőgazdasági vontató, cserbenhagyás
A
mezőgazdasági vontató a balesetben vétlen, cserbenhagyás áldozata lett (Fotó: 112 Press)

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset

Az eset a 86-os számú főúton történt: egy ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú járműszerelvény közlekedett Balogunyom felől Egyházasrádóc irányába. A 65-ös kilométerszelvény térségében egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló, vele azonos irányba közlekedő járműszerelvény előzésébe kezdett.

Azonban szemből jármű érkezett, ezért a mezőgazdasági vontató vezetője vészfékezett, miközben a kamion jobbra húzódott, ezzel a traktort a padkára szorítva. Az ismeretlen járműszerelvény vezetője az előzési manővert csak így tudta befejezni.

A mezőgazdasági vontató irányíthatatlanná vált, a bal oldali forgalmi sávba sodródott, és az erőteljes fékezés következtében bebicskázott.

A balesettet okozó járműszerelvény megállás nélkül Körmend irányába továbbhajtott.

 

Az ügyben a Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya indított eljárást

A Rendőrség kéri azok jelentkezését, akik az esetet látták és információval tudnak szolgálni az ügyben, főleg a helyszínt elhagyó, a balesetett okozó járműszerelvény kapcsán.

Cserbenhagyás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A Rendőrség még nem adott ki információt, hogy a kamionost megtalálták-e.

 

A baleset következményei és a mentési munkálatok (Videó: 112 Press)

 

A betakarítási munkákkal sok a mezőgazdasági jármű az utakon

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívta a közlekedők figyelmét, hogy az agráriumban dolgozó munkagépek lassíthatják a forgalmat, a nyári kánikulában türelem és tolerancia szükséges az utakon.

Lapunk több balesetről is adott tudósítást, elsősorban preventív jelleggel.

 

Forrás: Nyugat Média és Világháló Egyesület